Fotbal international Preşedintele UEFA a anunţat cea mai mare preocupare legată de EURO 2024
Data publicării:
Campionatul European din 2024 are loc în Germania. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea playoff-ului B, adică Israel, Islanda, Ucraina sau Bosnia. 

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a desemnat securitatea ca fiind principala prioritate pentru EURO 2024, care va avea loc în vara acestui an în Germania, informează agenţia Belga.

"Lumea înnebuneşte. În aceste vremuri nebuneşti în care lumea înnebuneşte geo-strategic, cea mai mare preocupare este securitatea", a explicat slovenul într-un interviu pentru cotidianul englez The Telegraph.

Campionatul European din 2024 va începe cu două conflicte majore care implică şi membri ai UEFA: între Rusia şi Ucraina, pe de o parte, şi între Israel şi Palestina, pe de altă parte. Ceferin a indicat că a vorbit de două ori cu ministrul german de interne Nancy Faser, care este responsabilă şi de sport.

Ei ar urma să se întâlnească din nou pentru a discuta despre o "situaţie complet agresivă", după cum s-a exprimat preşedintele UEFA.

"Teama mea este legată nu doar de stadioane, fiindcă sunt sigur că vor fi suficient de protejate. Dar suporterii vor fi peste tot în oraşe", a continuat el.

Ceferin a recunoscut, de asemenea, că eventuala participare a Ucrainei sau Israelului (care mai au de jucat în play-off) ar putea adăuga o dimensiune suplimentară în ce priveşte securitatea turneului.

Slovenul a cerut totuşi ca oamenii să fie optimişti. "Cred că totul va merge bine cu sprijinul autorităţilor germane, care sunt hotărâte să ne ajute", a spus el.

Naţionala României este una dintre echipele care vor participa la competiţia ce va debuta pe 14 iunie la Munchen şi se va încheia pe 14 iulie la Berlin, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel