Fotbal Primăria Generală schimbă gazonul de pe Arena Naţională, dar nu dă niciun ban. Cine suportă costurile
Data publicării:
Gazonul de pe Arena Naţională va fi înlocuit cu unul hibrid, la standardele UEFA, anunţă primarul general Nicuşor Dan. Cu toate astea, primăria nu cheltuie niciun ban. 

"Schimbăm gazonul de pe Arena Națională. Săptămana aceasta am început înlocuirea suprafeței de joc cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA. Astfel, meciurile din campionatul intern și cupele europene vor putea fi jucate la cel mai înalt nivel. Soluția tehnică aleasă presupune instalarea unui gazon natural premium, ranforsat cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm, și este superioară din punct de vedere tehnic față de cea a carpetei hibride.

Datorită acesteia, următoarea înlocuire de gazon va fi mai ușoară și nu va afecta infrastructura terenului. Costurile pentru înlocuirea gazonului sunt suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran care au avut loc în această vară pe Arena Națională", a transmis primarul general Nicuşor Dan.

FCSB, prima echipa care va juca pe noul gazon 

FCSB ar fi vrut să joace pe Arena Naţională meciul cu Petrolul Ploieşti, însă administratorii Arenei nu au permis acest lucru, deoarece în perioada 20-22 septembrie se desfăşoară Asia Fest în jurul stadionului. FCSB nu poate juca meciul cu Petrolul, care se dispută pe 21 septembrie, nici pe stadionul Arcul de Triumf, acesta fiind rezervat pentru un meci de rugby. Astfel, FCSB va evolua contra "lupilor galbeni" pe Ghencea. 

Cu toate astea, roş-albaştrii vor fi primii care vor evolua pe noul gazon de pe Arena Naţională, la meciul din Europa League cu Riga, de pe 26 septembrie. 

De ce s-a jucat meciul cu Lituania în Ghencea, pe un gazon "execrabil" 

Mircea Lucescu a descris gazonul de pe stadionul Ghencea ca fiind execrabil după meciul cu Lituania, scor 3-1, iar FRF a explicat de ce a fost ales acest stadion. 

"Ceea ce trebuie să știm este că UEFA ne obligă cu 60 de zile înainte de startul partidei să anunțăm stadionul pe care jucăm. Din motive evidente, Arena Națională nu putea fi nominalizată și atunci alegi stadionul cel mai apropiat, cu cea mai mare capacitate. Vii după Euro, vrei să oferi posibilitatea cât mai multor suporteri să vină și să se bucure de meci...

În același timp, acum două zile nimeni nu putea să se gândească în ce stare va arăta acest gazon. Ba mai mult, cred că e o problemă generală, văd și «Arcul de Triumf» cu probleme la gazon, văd o problemă și la Cluj Arena după UNTOLD. Cred că fotbalul merită mai mult”, a spus Vlad Munteanu pentru gsp.ro.

"Și pentru aceste firme de evenimente care produc bani pentru stadioane… Cred că ar trebui un management mult mai bun din perspectiva gazonului, din perspectiva de a avea grijă de el, de a-l monta la timp și alte lucruri care se pot face în acest sens. Fiindcă ați văzut astăzi... Cred că dacă era un gazon mult mai bun, aveam și un joc mult mai spectaculos.

Există un regulament clar pentru organizarea meciurilor. Orice solicitare de a muta meciul poate fi făcută doar cu acordul adversarului. E foarte greu să muți meciurile... Sunt toate televiziunile care produc meciurile, știți foarte bine ce e în spate, nu poți face asta de pe o zi pe alta, implică mult mai mulți participanți în organizarea meciului”, a încheiat Vlad Munteanu, manager operaţional în cadrul FRF.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel