Superliga Romaniei Primul jucător trecut de Şumudică pe lista neagră la Rapid
Data publicării:
Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului, după demiterea lui Neil Lennon. "Şumi" nu a stat mult pe gânduri şi a trecut deja un fotbalist pe lista neagră. 

Conform surselor spotmedia.ro, Şumudică l-a trecut pe lista neagră pe fundaşul Filip Blazek, adus în această vară la FC Rapid. Şumudică nu ar fi mulţumit de modul în care acesta se prezintă la antrenamente şi îl consideră pe Blazek a şasea variantă de fundaş central, după Săpunaru, Ignat, Paşcanu, Iacob şi Manea. 

În plus, se pare că Marius Şumudică îl consideră pe Blazek un fundaş lent, cu probleme grave de poziţionare şi incapabil să facă faţă în dueluri. 

Blazek, adus în această vară pentru 250.000 de euro, a jucat 4 meciuri pentru FC Rapid şi a fost criticat după fiecare dintre ele. 

Înainte să devină antrenorul Rapidului, Şumudică l-a criticat pe Blazek. 

"În loc să dai 300.000, 400.000 pe Blazek îl iei pe Denis Ciobotariu de la Sepsi. Nu se poate, aș fi dat mâine cu ochii închiși 300.000, 400.000 de euro.

Joacă în sistemul cu trei fundași, dar și cu patru, joacă și fundaș dreapta. Are talie, e un băiat cuminte și tu aduci jucător de afară. Blazek are două viteze: încet și tiptil”, a declarat Marius Șumudică la Fanatik. 

Cine este Filip Blazek 

 

Blazek a venit la Rapid din campionatul Cehiei, de la Banik Ostrava, formaţie clasată pe locul 4 la finalul sezonului trecut. Are 26 de ani, a jucat 20 de partide în ultimul sezon, şi a marcat un gol. Banik Ostrava, cu Blazek pe teren, s-a calificat în cupele europene. 

Filip Blazek va juca în următorii doi ani la Rapid, dar contractul său are şi o clauză de prelungire pe încă un an. Suma de transfer plătită de Dan Şucu este de 250.000 euro. 

Echipa cu cel mai sonor nume din palmaresul lui Blazek este Brondby, cu care a câştigat şi Cupa Danemarcei. Este fundaş central de meserie, dar poate evolua şi la mijloc. Blazek este slovac, şi a jucat pentru naţionalele U19 şi U20 ale Slovaciei. 

"Filip este un jucător masiv, un fundaș central solid, care ne aduce un plus de talie. Știm locurile unde trebuie sa ne întărim și facem tot ce putem da semnam jucătorii doriți cât mai rapid.

Este un jucător care a jucat la locul 4 din Cehia, un campionat puternic și competitiv”, a declarat Daniel Sandu despre fundașul slovac, conform FCRapid.ro. 

Ce spunea Blazek când a semnat pentru Rapid 

”Sunt foarte fericit să fiu aici. M-am adaptat repede şi de abia aştept să joc şi să mă întâlnesc cu fanii rapidişti. Sper să fim învingători în acest sezon. Eu voi da totul pe teren şi în afara lui, pentru acest club.

Ca fotbalişti suntem constant sub presiune pentru că ne dorim mereu să obţinem cele mai bune rezultate. Atmosfera de la meciuri este frumoasă aici şi sperăm ca suporterii să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele", a declarat fundaşul. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel