Fotbal Probleme mari la Corvinul Hunedoara. Clubul îşi schimbă identitatea juridică, iar fotbaliştii trebuie să semneze noi contracte. Nu toţi vor, însă
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a fost eliminată de Astana din Conference League, iar acum îşi poate schimba identitatea juridică pentru a ataca promovarea în Liga 1. Problemele, însă, par că abia sunt la început, pentru că jucătorii trebuie acum să semneze noi contracte cu clubul, şi nu toţi sunt dispuşi să facă asta. 

Conform legii, odată cu schimbarea identităţii juridice, clubul are obligaţia de a propune jucătorilor contracte cu noua entitate juridică, în aceleaşi condiţii precum contractul vechi, adică aceeaşi durată şi aceleaşi condiţii financiare. Dar jucătorii nu sunt obligaţi să semneze contractele propuse. 

Roger Junior, Sergiu Buş şi Desley Ubbink, trei jucători aduşi de Corvinul pentru aventura europeană, au semnat iniţial contracte valabile până în 2025, dar acum se va sta din nou la discuţii cu ei, pentru că cei de la Corvinul nu îşi mai permit salariile acestora după eliminarea din Europa. 

"Roger, Sergiu Buş şi Ubbink au semnat contracte pe un an, dar înţelegerea a fost ca atunci când se părăseşte competiţia europeană să discutăm din nou. În funcţie de posibilităţi…

Corvinul nu-şi mai permite să plătească salariile, şi-a permis doar pe perioada participării în cupele europene. Să vedem în ce măsură ei pot rămâne în continuare la Corvinul sau nu”, a declarat impresarul Bogdan Apostu la Digisport. 

Dar nu numai aceştia ar putea pleca de la Corvinul. Nici unii dintre jucătorii vechi ai echipei nu ar mai vrea să continue sub comanda lui Florin Maxim, din informaţiile GSP. Unul dintre ei ar fi căpitanul Alexandru Neacşa, dorit de Sepsi, în Liga 1. 

Clubul nu a oferit încă nicio reacţie oficială cu privire la aceste lucruri, dar este de aşteptat ca lucrurile să se clarifice după ce FRF va ratifica schimbarea de identitate juridică a celor de la Corvinul Hunedoara. 

Mai multe cluburi din Liga 2 ameninţă că merg la TAS 

Jurnalistul Silviu Tudor Samuilă spune că hunedorenii ar putea fi împiedicaţi să promoveze chiar de către adversarele din Liga 2, şi nu pe teren. 

"Ascultaţi-mă ce ştiu eu. Eu ştiu că mai multe cluburi din Liga 2 se vor duce la TAS împotriva Corvinului! Deci, mai multe cluburi pun mână de la mână şi se vor duce la TAS să conteste dreptul de promvoare al Corvinului.

Eu ştiu că mai multe cluburi au discutat deja varianta asta. Au discutat-o deja conducătorii între ei. Aşteptăm după colţ şi după ...", a dezvăluit Silviu Tudor Samuilă la Prima Sport.

Corvinul are deja noul certificat de identitate sportivă 

"Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”. Este vorba despre o structură sportivă de drept privat ale cărei baze sunt puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara", transmiteau cei de la Corvinul Hunedoara înainte de debutul în Europa League.

"Ne dorim ca parcursul european actual Corvinului să fie cât mai lung. (Pentru cine nu ştie, Corvinul a obţinut licenţa UEFA din postura de club de drept public, statut care îi permite să joace în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998). Imediat după ce vom încheia parcursul european (care, repetăm, ne dorim să fie cât mai lung), vom depune toate documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I", au transmis hunedorenii pe Facebook la începutul sezonului european. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel