Jocurile Olimpice Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice, ziua 7. Canotajul din România, în lumina reflectoarelor
Data publicării:
România are două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, până în acest moment, ambele câștigate de înotătorul David Popovici.

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 1 august, la canotaj, gimnastică artistică, polo, tenis de masă, tir cu arcul și yachting.

La canotaj, România are reprezentanți în patru finale pentru medalii: dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin și patru rame masculin.

 

Joi, 1 august (ora României)

Canotaj

11:00 simplu masculin - semifinale (A/B): Mihai Chiruță

11:20 opt plus unu masculin - recalificări: Mihăiță țigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu

12:18 dublu vâsle feminin - Finala A: Ancuța Bodnar, Simona Radiș

12:30 dublu vâsle masculin - Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache

12:50 patru rame feminin - Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș

13:10 patru rame masculin - Finala A: Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

 

Gimnastică artistică

19:15 individual compus feminin - finala: Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță

 

Polo pe apă

20:30 România - Croația (Grupa A, masculin)

 

Yachting

16:35 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Radiș și Bodnar luptă pentru medalie. La fel și Cozmiuc și van Groningen

Perechea formată din Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat cu emoții în finala la dublu vâsle, marți, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Radiș a promis o finală perfectă, după ultima evoluție.

„A fost o cursă grea și pentru noi, una nu dintre cele mai reușite. Am făcut unele mici greșeli care s-au văzut prin faptul că nu am reușit să ne facem un ritm atât de bun, astfel încât să fim mai în față și să nu aveți voi atât de multe emoții.

Dar important este că am încheiat bine și finala va fi una perfectă. Nu a fost niciun moment în care să mă gândesc că lupta este pierdută, toate cursele se termină în același punct, nu mai devreme sau mai târziu. Noi am dat totul, de aceea am și reușit să recuperăm și să trecem primele linia de sosire”, a subliniat Radiș.

La rândul său, colega sa Ancuța Bodnar a declarat: „Nu a fost cea mai bună cursă a noastră, dar am luptat până la ultima lovitură. Și datorită acestui lucru am reușit să câștigăm și să le ajungem pe celelalte. Drept dovadă, că eram pe patru.

După cum se știe, este o finală olimpică, sunt cei mai buni dintre cei buni acolo și toată lumea începe dintr-un punct și termină într-un punct”, a spus Bodnar.

„Emoții aveam la începutul carierei, acum nu mai avem, doar ne bucurăm de Jocurile Olimpice și cred că ăsta este un lucru foarte bun. Când am învățat să vâslesc la juniori, Andreea Dulamă, fostă canotoare, m-a învățat să vâslesc.

Mi-a povestit că la primul ei concurs tot auzea de pe margine cum un antrenor o încuraja pe o altă sportivă și ea s-a gândit în toată cursa aceea că pe ea o cheamă Daniela. Așa și noi, când auzim de pe margine că se strigă un alt nume, eu mă gândesc că pe mine mă cheamă Mariana, nu contează”, a adăugat Ionela Cozmiuc.

Gianina van Groningen (Beleagă) a declarat la rândul său că în semifinale a făcut cursa pe care a antrenat-o acasă: „Noi ne-am făcut cursa pe care am tot antrenat-o și acasă. Am plecat foarte hotărâte și s-a văzut că am fost peste celelalte concurente. Nu mai țineam cont de cine e în dreapta sau în stânga, ci doar să fim noi în față, să ne facem cursa și să nu ne lăsăm dominate de mulțimea de pe lângă, pentru că de la 1.000 m începem să îi auzim pe spectatori.

A fost o cursă foarte bună, acum o să ne odihnim o zi pentru că poimâine avem finala. În finală clar va fi o altă cursă. Cred că suntem mai mature și de aici vine și încrederea în noi. Am muncit foarte mult anul acesta, nu mai avem emoțiile pe care le aveam când eram mai tânără. Mergem mai calculat la start, iar aceste lucruri cred că ne dau un plus de încredere și calm atunci când suntem în barcă”, a precizat Gianina van Groningen.

Cele două canotoare s-au calificat fără emoții în Finala A a probei feminine de dublu vâsle, categorie ușoară, miercuri, după ce au câștigat semifinala a doua.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel