Fotbal international PSG şi-a ales noul căpitan
Data publicării:
Paris Saint Germain are un nou căpitan. Este vorba de un jucător prezent în lot din 2013.

Fundaşul central brazilian Marquinhos, în vârstă de 30 de ani, a fost desemnat din nou căpitan al lui PSG pentru sezonul 2024-2025, în timp ce Presnel Kimpembe, Achraf Hakimi şi Gianluigi Donnarumma vor fi vicecăpitani, a anunţat vineri campioana en titre din Ligue 1, scrie AFP.

Aşa cum se întâmplă de mai multe sezoane, Marquinhos, care a ajuns la club în 2013 şi este sub contract până în 2028, va purta banderola de căpitan. Sezonul trecut, el a devenit jucătorul cu cele mai multe partide în tricoul lui PSG, peste 435 de meciuri.

Fundaşul Presnel Kimpembe, care ar urma să revină în competiţie în câteva săptămâni după o gravă accidentare, este din nou vicecăpitan, la fel ca un alt fundaş, Achraf Hakimi (care este acuzat pentru viol) şi portarul Gianluigi Donnarumma.

"Este o filosofie foarte clară. Nu eu aleg căpitanul, ci jucătorii trebuie să-l aleagă. Când vom fi la sfârşitul perioadei de transferuri, jucătorii vor fi cei care vor alege. Nu vor fi multe schimbări cred, pentru că (Presnel) Kimpembe şi Marquinhos sunt încă aici, dar jucătorii sunt cei care decid", a spus antrenorul Luis Enrique la sfârşitul lui august, scrie Agerpres.

PSG anunță că nu îi va acorda lui Mbappe suma de 55 milioane de euro care îi aparține

Liga de Fotbal Profesionist din Franța (LFP) a ordonat joi clubului Paris Saint-Germain să vireze suma de 55 de milioane de euro, reprezentând salarii și bonusuri neplătite, revendicate de fostul său star Kylian Mbappe.

Mbappe a sesizat comisia juridică a LFP, care s-a întrunit miercuri în prezența ambelor părți. Comisia a recomandat inițial medierea, dar, în fața refuzului jucătorului, a cerut lui PSG să plătească cele 55 de milioane în termen de o săptămână.

PSG a anunțat că nu va plăti cele 55 de milioane de euro și a avertizat că jucătorul va trebui să se adreseze justiției.

„În lumina limitelor competenței legale a comisiei LFP de a lua o decizie completă în acest dosar, acesta trebuie acum adus în fața unei alte jurisdicții”, a indicat gruparea pariziană într-un comunicat. „PSG va fi bucuros să prezinte ansamblul faptelor în lunile și anul următor”, a mai transmis campioana Franței.

Această formulare nu lasă nicio îndoială asupra faptului că PSG se pregătește pentru o bătălie juridică pe termen lung. „Nu plătim”, a adăugat pentru AFP o sursă apropiată de conducerea clubului.

Decizia este totuși o înfrângere pe termen scurt pentru PSG, care a salutat cererea de mediere de miercuri și l-a criticat pe jucător pentru că nu a acceptat-o.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel