Tenis Rafael Nadal, nemulțumit de nivelul său de joc, după finala pierdută la Bastad
Data actualizării:
Data publicării:
Tenismenul în vârstă de 38 de ani a pierdut în ultimul act de la Bastad, în fața portughezului Nuno Borges, scor 3-6 2-6.

Nadal, conștient de nivelul său de tenis

Rafael Nadal a evoluat în prima sa finală după Roland Garros 2022, la Bastad (Suedia), nereușind, însă, să cucerească un nou titlu ATP. Campionul spaniol s-a declarat nemulțumit de nivelul arătat în ultimul act (3-6, 2-6 cu Nuno Borges), dar este bucuros că a evitat o accidentare.

Tenismenul iberic, în vârstă de 38 ani, a fost învins după mai puțin de o oră și jumătate de joc în duelul cu Nuno Borges, locul 51 ATP și cap de serie numărul 7. Pentru portughez, victoria de duminică a însemnat cucerirea primului trofeu ATP din carieră. În acest an, problemele spaniolului de la șold i-au limitat prezența la doar șase turnee.



„Nivelul este departe de ceea ce ar trebui să fie. Și energia la fel. A fost o săptămână lungă cu meciuri lungi. Chiar dacă corpul meu nu a suferit, ceea ce este important, mental și fizic nu sunt obișnuit să joc patru zile la rând și meciuri lungi.

Trebuie să fac o analiză bună și să aflu motivul pentru care am jucat în acest mod, chiar dacă energia nu a fost cea bună. Lucruri ca acesta se pot întâmpla și asta este situația. Nu trebuie să mint sau să ascund nimic”, a spus Nadal, după finala pierdută.

Spaniolul a sărit peste turneul de Mare Șlem de la Wimbledon pentru o pregătire cât mai bună în vederea turneului olimpic de tenis de la Roland Garros, unde a câștigat 14 din cele 22 de turnee de Grand Slam.

Fostul lider mondial, care ar urma să se retragă la finalul anului, a câștigat la Olimpiadă o medalie de aur la simplu în 2008 și una de aur la dublu în 2016, alături de Marc Lopez, într-o finală cu românii Florin Mergea și Horia Tecău.

La Jocurile Olimpice de la Paris , Nadal va juca la simplu și va face pereche cu tânărul Carlos Alcaraz, campionul de la Wimbledon, în proba de dublu a turneului olimpic de tenis prevăzut între 27 iulie și 4 august, scrie Agerpres.

Ediția de anul acesta a JO va avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel