Grand Slam Rafael Nadal nu pune prea curând racheta-n cui! Spaniolul, aflat pe lista jucătorilor ce participă la US Open
Data publicării:
Ajuns la 38 de ani, campionul spaniol pare că își capătă forma fizică ce l-a consacrat ca fiind unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile.

Rafael Nadal nu se dă bătut

Tenismenul Rafael Nadal figurează pe lista participanților la ediția din acest an a US Open, turneul de Mare Șlem pe care l-a câștigat de patru ori în cariera sa (2010, 2013, 2017, 2019), au anunțat organizatorii.

Campionul iberic, care are în palmares 22 de trofee de Grand Slam, a ratat competiția de la Flushing Meadows de trei ori în ultimii patru ani, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat și care i-au limitat timpul de joc.

În vârstă de 38 de ani, Nadal beneficiază de un clasament protejat care îi permite să figureze pe listă la US Open 2024, care va debuta pe 26 august și se va încheia pe 8 septembrie.

Spaniolul a lăsat să planeze dubiile în privința viitorului carierei sale în tenis, oferindu-și posibilitatea de a continua după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

CITEȘTE ȘI Rafael Nadal abia așteaptă să evolueze la Jocurile Olimpice, alături de Carlos Alcaraz

Clasamentul protejat îi oferă jucătorului șansa de a se bucura de vechiul său clasament atunci când revine în competiție după o perioadă lungă de absență din cauza unei accidentări. Acest lucru face posibilă intrarea pe tabloul principal la anumite turnee, fără a trece prin calificări. Acest proces are însă o durată limitată și este epuizabil.

Nadal a disputat marți primul său meci de simplu începând din 27 mai, reușind să-l învingă pe Leo Borg (fiul legendarului Bjorn Borg) cu 6-3, 6-4 la turneul Nordea Open de la Bastad (Suedia). Spaniolul nu mai jucase de la înfrângerea sa în fața germanului Alexander Zverev, pe zgura de la Roland Garros.



Pe lista participanților la US Open figurează, de asemenea, spaniolul Carlos Alcaraz, câștigătorul ediției din 2022, care ar putea deveni anul acesta primul jucător după Rafael Nadal (în 2010), care cucerește titlurile la Roland Garros, Wimbledon și Flushing Meadows în cursul aceluiași sezon, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

Grand Slam Novak Djokovic, eliminat de la US Open în turul III

Novak Djokovic a reuşit o contraperformanţă la US Open....



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel