Superliga Romaniei Rapid s-a despărţit de unul dintre cei mai buni tineri jucători din sezonul trecut. Robert Bădescu a fost împrumutat în Liga II
Data publicării:
Robert Bădescu, unul dintre mai promiţători tineri jucători din lotul FC Rapid, a fost împrumutat în Liga II. Anunţul a fost făcut chiar înainte de meciul din deplasare cu Gloria Buzău. 

"Robert Bădescu (19) va evolua în acest sezon pentru CS Mioveni, acolo unde a fost împrumutat de Rapid. Fundașul nostru va fi coleg cu Eduard Dănilă (18), și el împrumutat la formația argeșeană", transmite FC Rapid. .

La finalul lunii mai, Robert Bădescu semnase prelungirea contractului cu FC Rapid. 

Robert Bădescu a venit la Rapid în vara anului 2022, de la Academia Prosport (Clinceni), şi are selecţii la naţionalele U17, U18 şi U19 ale României. În sezonul trecut a jucat 16 meciuri pentru formaţia de tineret a giuleştenilor şi a marcat 4 goluri. Debutul la echipa mare a avut loc sezonul acesta, în meciul cu UTA Arad, scor 4-1, din sezonul regulat, când a profitat de excluderea din lot a lui Andrei Borza. În acel meci, Bădescu a şi înscris singurul său gol din sezonul precedent. 

În afară de acea partidă, Robert Bădescu a mai evoluat în alte patru meciuri pentru FC Rapid în sezonul trecut. 

”Sunt foarte fericit pentru oportunitatea de a continua dezvoltarea la Rapid, un club de care m-am ataşat foarte mult.

Încrederea oferită de cei din club este foarte importantă pentru mine şi îmi doresc să îi răsplătesc pe cei care mi-au oferit această şansă prin evoluţiile mele bune.

Sper să reuşim să obţinem performanţe mari împreună", a declarat fundaşul la semnarea prelungirii. 

Neil Lennon anunţase de câteva săptămâni că lotul e cam mare 

Nord-irlandezul Neil Lennon anunţase imediat după startul sezonului că unii jucători vor fi împrumutaţi, pentru că lotul Rapidului e prea numeros. 

"Asta voi discuta cu directorul sportiv (n.r.- strategia de transferuri). Ca antrenor, îți place să îți faci treaba cu ușile închise. S-ar putea să aruncăm o privire asupra echipei. În momentul acesta, va trebui să facem niște modificări. 

Lotul este puțin cam mare în acest moment, așa că va trebui să-l micșorăm. Câțiva dintre jucătorii tineri vor fi împrumutați la alte cluburi. În ceea ce privește aducerea altor jucători, vom vedea”, a spus Neil Lennon, într-un interviu acordat pentru Rapid TV.

Neil Lennon a descris viaţa în Bucureşti

”Avem antrenamente intense. Este un pic mai mult pe stilul britanic de joc și de antrenament. Putem vedea progresul pe care jucătorii îl fac. Nu vorbesc limba, evident, dar majoritatea băieților vorbesc engleza.

România este uimitoare, Bucureștiul este un oraș frumos. Clubul este bun, dar pur și simplu nu am început prea bine. Totuși, avem o muncă în desfășurare.

Clubul e grozav, avem stadion nou, un teren de antrenament, totul este oarecum pus la punct. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Vremea este foarte caldă în timpul zilei, între 30 și 40 de grade Celsius, e imposibil să te antrenezi, de aceea ne antrenăm seara.

Orașul București este o metropolă și este foarte aglomerat seara. Sunt o mulțime de parcuri, oamenii sunt buni. Nu există pericole aici, iar fotbalul este sportul numărul 1. Sunt 247 de canale TV și peste tot la știri a apărut performanța României la EURO.

Am un nou hobby care începe cu litera ‘P’. Se numește padel. Jucăm padel. Nu știu dacă ați mai jucat până acum. În timpul liber asta facem, ceea ce nu am mai jucat până când nu am venit în România”, a spus Neil Lennon, la ”Let Me Be Frank Podcast”. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel