Fotbal RB Salzburg profită de eliminarea lui Arsenal din Liga Campionilor şi se califică la Cupa Mondială a Cluburilor
Data publicării:
Cupa Mondială a Cluburilor din 2025 şi-a aflat şi ultima participantă din Europa. Este vorba despre RB Salzburg, din Austria. 

Echipa austriacă FC Red Bull Salzburg s-a calificat la ediţia inaugurală a Cupei Mondiale a Cluburilor cu 32 de participante, care va avea loc în vara anului 2025, în Statele Unite, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) pe site-ul său oficial.

RB Salzburg a devenit a 12-a şi ultima echipă europeană care a obţinut biletul pentru această competiţie, miercuri seară, după eliminarea formaţiei engleze Arsenal Londra în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Celelalte reprezentante ale "bătrânului continent" la Mondialul cluburilor sunt Real Madrid, Chelsea Londra, Manchester City - câştigătoarele ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor - Bayern Munchen, Paris Saint-Germain, Inter Milano, Borussia Dortmund, FC Porto, Benfica Lisabona, Juventus Torino şi Atletico Madrid.

Arsenal Londra putea obţine biletul pentru Mondialul cluburilor în cazul în care reuşea să câştige actuala ediţie a Ligii Campionilor, însă a fost învinsă miercuri, în Germania, de Bayern Munchen (0-1), ratând calificarea în semifinale.

În afara celor 12 cluburi europene, cu o limită de două echipe de ţară (cu excepţia cazului în care mai mult de două formaţii din acelaşi teritoriu au câştigat competiţia continentală, cum este cazul echipelor braziliene), există deja alte unsprezece echipe din restul lumii cu un loc asigurat la Cupa Mondială din 2025.

Acesta sunt Palmeiras, Fluminense şi Flamengo din Brazilia, Al-Ahly (Egipt), Al-Hilal (Arabia Saudită), Wydad Casablanca (Maroc), Urawa Reds (Japonia), Club Leon şi Monterrey din Mexic, Seattle Sounders (SUA) şi Auckland City (Noua Zeelandă).

În acest moment mai sunt de stabilit nouă participante la Cupa Mondială a Cluburilor din 2025: două din Asia, două din Africa, una din CONCACAF, trei din CONMEBOL şi un club din ţara gazdă, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel