Echipa nationala Reacția dură a lui Marius Șumudică la adresa echipei naționale: „Nu putem să dominăm nicio echipă!”
Data actualizării:
Data publicării:
Antrenorul român a analizat jocul formației „tricolore” conduse de Edward Iordănescu, explicând ce ar fi trebuit să facă jucătorii din țara noastră.

Echipa națională a României a pierdut în fața selecționatei Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3, iar Marius Șumudică nu a fost deloc limitat în declarațiile de după meci.

Marius Șumudică: „Nu suntem în stare să facem atac pozițional”

„Noi nu suntem în stare să facem atac pozițional, nu putem să dominăm nicio echipă, poate doar una inferioară nouă. La nivelul EURO, nu putem să facem construcția de la portar și să ajungem la 10 pase consecutive, să finalizăm o fază.

Nu avem calitatea să facem lucrul ăsta. Încercând să faci acest atac pozițional în momentul în care Olanda te prindea cu fața spre poartă și avea spații te mânca. Olanda are viteză, calitate și rezolvă situații unu la unu.

Dacă tu stai la cutie, te retragi în zona roșie și aștepți să joci contraatacul, iar Olanda te-a subordonat și în acest fel. Nu ai avut nicio șansă, chiar dacă te deschideai să joci sau dacă te-ai fi apărat. Ieri nu ne-am apărat și nici nu am atacat”, a spus Marius Șumudică.

Șumudică: „Nu poți să joci numai 4-3-3, nu poți!”

De asemenea, el a explicat cum sistemul de joc ar trebui să fie modificat, în funcție de adversar, aspect pe care selecționerul Edi Iordănescu nu l-a schimbat: „Este clar că asta depinde foarte mult și de adversar, care a fost net superior. Trebuie să fim corecți, dar la mine există un dar. O spun din punct de vedere al antrenorului care toată săptămâna a spus că ar fi jucat altceva.

Turcia a jucat toate meciurile în 4-3-3, ieri joacă 5-4-1 contra Austriei. Orice echipă trebuie să știe să mute, să aibă cel puțin două module pe care să știe să le joace. Nu poți să joci numai 4-3-3, nu poți!

Ai văzut ce a zis Koeman, am rămas perplex... Am văzut un comentariu al unui om de fotbal la un post de televiziune care spune că noi avem un selecționer peste Ronald Koeman. Cu toată stima pentru Edi, este prietenul meu, îl respect, a făcut rezultate incredibile cu această generație.

Să spui ieri că Edi Iordănescu este peste Ronald Koeman, care a antrenat Barcelona… Eu am plecat să îmi fac un sandviș, eu am plecat din living, am căzut jos. Am plecat de nervi, era înainte de șase. A zis că selecționerul nostru în momentul de față este mai bun ca Ronald Koeman.

Îl respect pe Edi, este un antrenor cu rezultate, dar nici ca vârstă nu se apropie de Ronald Koeman. Poate va ajunge la nivelul lui, dar să spui că ai selecționerul mai bun decât Ronald Koeman când el a antrenat Barcelona, să fim puțini realiști”, a mai spus Șumudică, potrivit Fanatik.

CITEȘTE AICI Cum arată sferturile de finală ale EURO 2024, după victoria Turciei în optimi


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Ianis Hagi şi Vasile Mogoş, accidentaţi de Denzel Dumfries în România - Olanda. Arbitrul cu un trecut controversat nu a dat nici galben

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

pixel