Echipa nationala Reacția lui Victor Pițurcă, după ce Mircea Lucescu a obținut șase puncte la revenirea pe banca tehnică a naționalei
Data publicării:
Fostul selecționer român a discutat despre revenirea lui Mircea Lucescu la echipa națională, noul antrenor al „tricolorilor” bifând deja două victorii.

Victor Pițurcă: „Eu nu comentez convocările”

„E un început excelent pentru Mircea Lucescu și pentru echipa națională. Asta mă interesează pe mine, cele șase puncte pe care ni le-am adjudecat. Rezultatul final e tot ce contează. Alte comentarii sunt neimportante. S-a simțit prezența lui (n.r. Alex Mitriță) în joc, a marcat și un gol, ceea ce este important atât pentru el, cât și pentru echipa națională”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit Sportpesurse.ro.

Totuși, fostul selecționer al echipei naționale nu a dorit să analizeze mai mult alegerile lui Mircea Lucescu: „Această responsabilitate, a jucătorilor pe care îi convoacă, îi revine selecționerului. Eu nu comentez convocările. Și eu am fost selecționer și știu cum e când eram analizat...”, a încheiat el.

Victor Pițurcă a fost selecționerul echipei naționale de fotbal a României în perioadele 1998 – 1999, 2004 – 2009 și 2011 – 2014.

CITEȘTE ȘI Nu curg doar laude la adresa lui Mircea Lucescu. Cuvinte dure pentru selecționerul român: „Ai început deja să te vaiți”

Analiza meciului cu Lituania, în ochii lui Lucescu

„A fost un meci foarte greu, știam lucrul ăsta pentru că am jucat împotriva unei echipe cu niște calități fizice net superioare nouă, calități ale unui popor baltic. Dar m-au surprins că au avut și un joc bun de posesie și construcție. Noi ar fi trebuit să răspundem cu un joc rapid pe spații mici, dar nu s-a putut din cauza stării gazonului.

În repriza a doua am încercat să schimbăm și de data asta, față de meciul precedent, jucătorii de rezervă au fost excelenți. Ei au contribuit decisiv la câștigarea meciului. Mă refer la Hagi, Alibec, dar mai ales la Mitriță, care prin intrarea lui, prin driblingurile și pasele lui a dat încredere tuturor. El a stimulat toată echipa.

Finalul de joc a fost în favoarea noastră. Am avut și noroc pentru că analizele VAR ne-au dat nouă dreptate. Sunt trei puncte foarte importante. Sigur, încă sunt probleme, nu se pot schimba peste noapte lucrurile. Pentru mine construcția jocului e o problemă foarte serioasă, jucătorii încă nu se mișcă de așa natură încât să avem superioritate netă la mijlocul terenului”, a spus selecționerul echipei naționale de fotbal a României, după victoria cu Lituania, scor 3-1.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel