Jocurile Olimpice Reacțiile autorităților olimpice după ce atleta incendiată de iubitul său a murit
Data publicării:
Maratonista ugandeză Rebecca Cheptegei a decedat la vârsta de 33 de ani, după ce a fost incendiată de iubitul său.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a declarat „șocat și profund întristat” de moartea maratonistei ugandeze Rebecca Cheptegei.

„Suntem șocați și profund întristați să aflăm de moartea maratonistei Rebecca Cheptegei, după atacul care s-a comis împotriva sa. Participarea ei la proba feminină de maraton de la JO 2024 de la Paris a fost o sursă de inspirație, de mândrie și bucurie pentru noi toți.

Inimile și gândurile noastre se îndreaptă acum către familia sa, în special către copiii și prietenii ei, dar și către întreaga mișcare sportivă din Uganda”, a spus Bach.

Atleta ugandeză Rebecca Cheptegei, care a participat la maratonul feminin de la ultimele Jocuri Olimpice, desfășurate la Paris, a murit în spitalul din Kenya în care a fost internată după ce a suferit un atac al iubitului ei, care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, a informat joi EFE citând oficiali ai spitalului respectiv.

„Din păcate, am pierdut-o după ce toate organele i-au cedat în cursul nopții trecute”, a declarat dr. Owen Menach, director interimar al Spitalului Universitar Moi din Eldoret, vestul Kenyei, citat de presa locală.

Federația de Atletism din Uganda (UAF) a confirmat la rândul ei decesul sportivei în vârstă de 33 de ani.

„Suntem profund întristați să anunțăm decesul sportivei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineață, care a fost în mod tragic victimă a violenței domestice. Ca federație, condamnăm astfel de acte și cerem dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a precizat UAF într-un comunicat.

Tragedia s-a petrecut duminica trecută în districtul kenyan Trans Nzoia (vest), de unde sportiva a fost transportată de urgență la spitalul din Eldoret cu arsuri pe 80% din corp.

Presupusul atacator, Dickson Ndiema Marangach, a suferit și el arsuri grave pe 30% din corp și este internat la același spital. Duminică, Marangach s-a strecurat în casa lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină, potrivit poliției. Atleta plecase la biserică cu copiii ei și, când s-a întors, bărbatul a aruncat combustibil pe ea și i-a dat foc.

Părinții sportivei, Joseph Cheptegei și Agnes Ndiema, au indicat că fiica lor, rezidentă în Kenya, a cumpărat teren în districtul kenyan și și-a construit o casă în care locuia pe durata antrenamentelor sale.

Guvernul kenyan anunțase miercuri că intenționează să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a primi tratament medical de specialitate, având în vedere starea ei critică.

Rebecca Cheptegei, care a concurat în curse din 2010, a participat la maratonul feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde a terminat pe locul 44.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel