Fotbal Reacțiile din fotbalul românesc, după aflarea decesului lui Gigi Mulțescu. Mesajul transmis de Dinamo București
Data publicării:
Gheorghe Mulțescu a decedat la vârsta de 72 de ani.

„Veșnic un model de dinamovist și un exemplu de dinamovism”

Regretele și transmiterea gândurilor bune familiei lui Gheorghe Mulțescu nu au încetat să curgă pe rețelele sociale. Mai multe cluburi de fotbal din Superliga, dintre care și formația de suflet a fostului fotbalist și antrenor român, Dinamo București, au transmis mesaje în amintirea a celui ce a fost Gigi Mulțescu.

De asemenea, și clubul Universitatea Craiova, dar și Federația Română de Fotbal au ținut să publice mesaje în memoria acestuia, oficialii anunțând că înaintea startului partidelor rămase de disputat în a IX-a etapă a Superligii se va ține un moment de reculegere.

„Odihnă veșnică, Gigi Mulțescu!

Toate gândurile dinamoviștilor pleacă acum spre familia celui ce a fost marele Gheorghe Mulțescu. Nea Gigi a fost alături de Dinamo atât atunci când câștiga campionate, ca jucător (1979-1985), oferindu-ne momente de neuitat pe care le transmitem și astăzi, din generație în generație, golul cu Hamburg fiind unul dintre ele, cât și în vremuri gri și negre, ca antrenor al echipei noastre.

Nea Gigi n-a ezitat să fie alături de clubul pe care l-a iubit și a răspuns mereu cu Prezent atunci când i-a fost cerut sprijinul, acceptând responsabilitatea postului de antrenor în situații extreme, chiar și pe final de carieră, când starea de sănătate nu mai era favorabilă.

Întreaga suflare dinamovistă îți mulțumește pentru tot ce ai fost și pentru tot ce ai făcut în această viață, Gigi Mulțescu! Veșnic un model de dinamovist și un exemplu de dinamovism.”, au scris „câinii roșii”, pe pagina oficială de Facebook.

„Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Gigi Mulțescu, fostul antrenor al Științei. Mulțumim pentru toate amintirile de neuitat.Dumnezeu să-l odihnească în pace”, au transmis cei de la Universitatea Craiova.

„Gheorghe Mulțescu a încetat din viață azi, la vârsta de 72 de ani! Federația Română de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților!

La meciurile rămase de disputat în această etapă se va ține un moment de reculegere în memoria fostului internațional român.

Gigi Mulțescu a îmbrăcat de 15 ori tricoul echipei naționale a României, în perioada 1974-1983.

În cariera sa, a evoluat pentru Jiul Petroșani, Dinamo, CSM Suceava, Rocar și UTA Arad. Ca antrenor a activat la mai multe echipe din țară, precum Dinamo, Timișoara, Sportul Studențesc, Vaslui, Ceahlăul, Petrolul etc, dar și în străinătate, în special în Turcia, unde le-a pregătit pe Samsunspor, Kayserispor, Ankaragucu și Gaziantepspor.

Odihnește-te în pace, nea Gigi! Familia fotbalului românesc îți mulțumește și îți rămâne recunoscătoare pentru tot ceea ce ai oferit celui mai iubit sport!”, au transmis și oficialii FRF.

Și Ioan Andone a reacționat după aflarea veștii trecerii la cele veșnice a lui Gigi Mulțescu. Acesta a dat și un sfat tuturor oamenilor ajunși la o anumită vârstă.

„Dumnezeu să-l ierte! O veste care m-a răscolit. Din păcate, toți ne ducem! L-am avut coleg și la Dinamo, și la națională. Boala nu iartă... Culmea este că el s-a îngrijit, a avut mereu grijă de el, nu a avut vicii, era atent la tot, la mâncare...

Știam de boala lui, am mai tot vorbit cu Cătălin, cu fiul lui. Aș face un apel ca toți oamenii după o anumită vârstă să-și facă pe cât posibil controale periodice, poate ajută mai mult. Dumnezeu să-l ierte”, a declarat Ioan Andone, potrivit gsp.ro.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel