Jocurile Olimpice Recunoașterea superiorității canotoarelor române, făcută de un campion olimpic: „Sunt atât de greu de învins!”
Data publicării:
Canotajul a adus României nu mai puțin de cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, respectiv două medalii de aur și trei de argint.

Cracknell: „Au forțat încă de la început și e dureros să ții pasul. Acesta e stilul lor”

James Cracknell, dublu campion olimpic și deținătorul a șase titluri mondiale la canotaj, a vorbit despre probele de canotaj și reușita româncelor de a cuceri medaliile din cadrul mai multor probe, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Canotorii români Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, după o cursă pe care au condus-o aproape integral.

Cornea și Enache au declanșat un sprint devastator pe ultimele sute de metri ale cursei, desprinzându-se decisiv într-o cursă câștigată cu timpul de 6 min 12 sec 58/100.

Cracknell a declarat că, cel mai probabil, ceilalți competitori au considerat că sportivii români vor ceda în timpul cursei, fiind subestimați de adversari.

„Cred că cei doi au șocat câțiva oameni, mai ales pe cei din echipa olandeză, care nu cred că se gândeau că vor rezista până la final. Probabil au crezut că românii vor ceda. Olandezii erau campioni mondiali și irlandezii au fost aproape de ei, dar românii n-au avut probleme. Atunci când speri ca cineva să cedeze, poți ajunge în pericol și cred că românii au fost subestimați de multă lume.”, a spus campionul olimpic britanic.

De asemenea, Cracknell a vorbit și despre medalia de argint câștigată la dublu vâsle categoria ușoară feminin, de către Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen: „România a avut un echipaj foarte rapid în probă, dar barca Marii Britanii este foarte greu de învins. Nu cedează niciodată. Româncele au fost pe urmele lor însă, a fost o cursă bună.”

România a mai cucerit un aur olimpic, la cursa de 8+1 feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, sâmbătă, după ce a dominat finala probei regine a canotajului.

Echipa formată din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 39/100, terminând cu mai mult de o barcă avans față de Canada (Jessica Sevick, Caileigh Filmer, Maya Meschkuleit, Kasia Gruchala-Wesierski, Avalon Wasteneys, Sydney Payne, Kristina Walker, Abby Dent, Kristen Kit), campioana olimpică en titre, înregistrată din 5 min 58 sec 84/100.

Despre medalia de aur câștigată la 8+1 feminin, Cracknell a recunoscut că sportivele s-au impus de la începutul cursei, fiind extrem de greu ca cineva să le învingă: „România a câștigat proba asta mai mult ca oricare altă țară. Fetele au știut ce aveau de făcut și nu a existat niciun dubiu în felul în care au concurat. Trebuie să încerci să le faci față, dar au forțat încă de la început și e dureros să ții pasul. Acesta e stilul lor. Trebuie să încerci să ții pasul, dar să nu forțezi mai mult. Sunt atât de greu de învins!”, a mai spus britanicul, la emisiunea „Bonjour, Paris!”.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, 8+1 feminin, 8+1 masculin.

Canotajul a obținut cinci medalii la JO 2024, două de aur și trei de argint, din totalul de șapte medalii. Celelalte două medalii câștigate de România la Jocurile Olimpice de la Paris au fost aduse de către înotătorul David Popovici, care a câștigat medalia de aur la proba de 200 metri liber și bronzul la 100 metri liber.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel