Superliga Romaniei Reproşul lui Dan Şucu pentru Neil Lennon. "Nu o să mă obişnuiesc niciodată să văd asta pe Giuleşti"
Data publicării:
Dan Şucu a avut un singur reproş pentru Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, după instalarea lui Marius Şumudică. 

Întrebat cât l-a costat demiterea lui Neil Lennon de la Rapid, după ce s-a vorbit despre faptul că nord-irlandezul ar fi avut o clauză de reziliere de 1,5 milioane de euro, Dan Şucu a vorbit despre persoane care încearcă să destabilizeze clubul, dar a avut şi un reproş pentru fostul tehnician. 

"Îmi daţi ocazia să încerc să vorbesc cu un milion de fani rapidişti, să îi rog şi să sper că reuşesc să deceleze între realitate şi tot felul de şopârle introduse de tot felul de oameni răuvoitori la adresa Rapidului. Informaţia asta simpatică că suntem în situaţia de a plăti 1,5 milioane de euro pentru o reziliere şi capacitatea cuiva de a crede o astfel de gogomănie sunt două lucruri pe care nu le pot înţelege. 

Sunt extrem de mulţi oameni a căror meserie este de a destabiliza adversarii. Sunt mulţi oameni care pentru asta sunt acolo, pentru asta sunt plătiţi. Eu nu pot să am neapărat o discuţie pe probleme tehnice, nu intenţionez să o fac. Când vorbim de contracte, de modul în care structurezi prezentul şi viitorul, noi nu semnăm cu vânători de rezilieri. În momentul de faţă, sunt la mai puţin de 10% din sumele care s-au vehiculat. Repet, nu ne împiedică pe noi un cost. Nu rezilierea era problema noastră. Problema era aşteptarea de a da mai departe antrenorului numit un timp în care să îşi arate contribuţia. 

Dar, nu am fost obişnuit şi nu intenţionez să mă obişnuiesc pe Giuleşti să văd echipa noastră că atinge mingea mai puţin decât echipa adversă. În niciun caz în momentul în care văd echipa noastră că are o posesie de sub 30% pe Giuleşti. Nu a fost greu din punct de vedere financiar să reziliem, a fost extrem de greu din punct de vedere sportiv", a declarat Dan Şucu.  

Are Şumudică o clauză de reziliere? 

"Noi ne respectăm antrenorul mai mult decât orice alt club. Încercăm şi reuşim invariabil ca modul în care ne plătim antrenorii să fie mai bine decât orice alt jucător pe care îl are la dispoziţie. Mai mult de atât, ne concentrăm împreună pe ce am putea câştiga împreună dacă lucrurile merg bine. Mai departe, domnul Şumudică a spus mai devreme că dacă lucrurile merg rău, avem o înţelegere cât se poate de simplă", a mai declarat Şucu. 

Nu rezultatele slabe l-au demis pe Lennon de la Rapid

"Nu neapărat rezultatele au fost argumentele pentru demitere. Până la urmă, jocul pe care l-am prestat a fost. Asta este soarta antrenorilor, am trecut şi eu prin aceste momente, ştiu ce înseamnă un astfel de moment, nu este plăcut, nu este confortabil când un antrenor pleacă. Ne-am fi dorit să realizăm mult mai mult cu Neil, dar nu s-a putut, din păcate. 

Jocul pe care l-am arătat în aceste etape ne-a nemulţumit. Trebuie să construim un fotbal orientat spre înainte, mai ofensiv, mai incisiv. Nu am reuşit acest lucru. Este o mare dezamăgire. Dar sper să ne revenim odată cu instalarea lui Marius Şumudică. O luăm de la capăt", a declarat Viorel Moldovan la Prima Sport. 

Întrebat dacă a contat şi nivelul de pregătire fizică al jucătorilor. Moldovan a evitat un răspuns clar. 

"Nu aş vrea să intru în detalii. Până la urmă, s-a terminat contractul cu Neil. Fiecare merge pe propriul drum. Îi mulţumim pentru implicare, pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Ne concentrăm la ce va urma. Sper să reuşim să ne echilibrăm şi să acumulăm puncte în clasament pentru a urca, pentru a reveni în frunte. Eu mă pun în pielea lui. Normal că nu îţi convine situaţia, eşti supărat, dar până la urmă, chiar dacă rezultatele nu au contat atât de mult, ele te ţin în viaţă ca antrenor. S-a ajuns la un acord privind rezilierea cu Neil Lennon", a mai spus Moldovan. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel