Fotbal Revenirea lui Șumudică la Rapid a însemnat și prima victorie. Poza zilei, alături de Cristi Săpunaru/ Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Rapid a reușit să înregistreze prima victorie în acest sezon, sub conducerea noului antrenor, Marius Șumudică.

Marius Șumudică a debutat cu dreptul pe banca tehnică a giuleștenilor, învingând în deplasare elevii lui Tony da Silva, scor 2-1, într-un meci cu multe ocazii de gol.

La declarațiile de după partida din a șaptea etapă cu Poli Iași, Șumudică a ținut să mărturisească faptul că își iubește toți jucătorii, fiind abordat subiectul includerii lui Cristi Săpunaru în primul XI.

Șumudică: „Îi iubesc pe toți, nu doar pe Săpunaru”

„Un teren greu, stadion plin. Mulțumesc jucătorilor, este foarte important. Veneau după multe semi-eșecuri, eșecuri, nu puteam decât să lucrez la mental. Sunt și bucuros și supărat pentru că nu am închis jocul, am avut ocazii, iar apoi am tremurat pe final.

Țin să mulțumesc publicului și mai ales celor care au venit de la București, dar și celor din țară. Țin să-i mulțumesc și fostului antrenor, care chiar dacă nu a reușit să facă rezultate, este un om care a fost primit cu ostilitate, nu e ușor. Îi mulțumesc fără niciun fel de ironie, eu știu ce înseamnă să fii un antrenor străin.

Am avut și azi blocaj mental, pentru că am făcut pas în spate la 1-0. Apoi la 2-0 trebuia să închidem meciul. Nu poți să ai patru - cinci ocazii clare cu portarul să nu marchezi. Iași este o echipă grea, se putea termina și 2-2. Nu întâmplător a băut la FCSB.

Săpunaru a jucat cu inima, cu injecție, nu a mai putut, să vedem cum îl vom recupera. Îi iubesc pe toți, nu doar pe Săpunaru, suntem o armată, eu sunt căpitanul, sunt 26-29 de jucători, dar avem nevoie de toți. De multe ori sunt importanți cei care nu joacă, pentru că ajută la moral.

Eram ferm convins, știam ce înseamnă Săpunaru în relația cu mine, a jucat cu injecție. Nu-l iubesc doar pe Săpunaru, pe toți. Uitați Pop ce bine a jucat, Petrila, senzațional, a mai intrat un copil în apărare. Eu le-am dat dorința de a câștiga, dar suntem departe de ce putem face.

Cu siguranță, probabil vom face ceva transferuri. Va trebui să renunț la unii ca să vină alții, lista e plină, nu e momentul acum să vorbim.

Craiova e lider, au jucători foarte buni, avem o săptămână ca să pregătim meciul, dar asta nu înseamnă că vom avea mai multe ocazii. Înaintea acestui meci am avut un singur antrenament. Și totuși am avut unele trasee în acest meci. Nu am ajuns întâmplător să avem acele ocazii”, a spus Marius Șumudică, după meci.

Revenirea lui Șumudică la Rapid a însemnat și revenirea în primul XI a lui Săpunaru

Rămas pe banca de rezervă în timpul conducerii nord-irlandezului Neil Lennon, Cristi Săpunaru a fost introdus de către Marius Șumudică în echipa de start, la primul meci în calitate de antrenor al echipei FC Rapid.

După victoria obținută vineri seară, atât Cristi Săpunaru, cât și Marius Șumudică au făcut declarații, unul la adresa celuilalt, de apreciere și de respect reciproc.

Săpunaru: „E fratele meu mai mare, aș face orice pentru el”

„Un meci bun, foarte multe ocazii de a închide meciul. O echipă bună a Iașului, care joacă bine acasă. Suntem fericiți pentru cele 3 puncte. Bine, m-a durut piciorul. Mă simt bine, îmi doresc să joc. Fotbalul e viața mea. Am stat pe bancă la început, după care m-am accidentat mai rău și a vrut să mă folosească, nu am putut, am avut dureri.

Apoi am făcut tratamentul și acum am spus că joc cât pot și am rezistat până în minutul 55. Mă bucur pentru el (n.r.- pentru Șumudică), a venit acasă, ăsta e cadoul nostru pentru el. Rapid nu e de locul 12-13. E frustrant că nu am câștigat până acum.

Nu dau vina pe nimeni, e vina comună, a jucătorilor și a antrenorului. A schimbat mentalitatea (n.r.- Șumudică), știe să schimbe o echipă din mers, îl cunosc. Nu am lucrat nimic tactic, nu a fost timp. E fratele meu mai mare, mă știu cu el de peste 20 de ani, aș face orice pentru el, pentru Rapid.

E visul meu să-mi închei cariera la Rapid. Trebuie să ne facem treaba, cu Șumi avem șanse mult mai mari să ne atingem obiectivul. Nu vreau să spun că nu aveam și cu Neil Lennon, dar nu ne-a ieșit”, a spus Săpunaru, după meci.

Rezultatele Rapidului, în primele șapte etape

UTA Arad - Rapid, scor 1-1

Rapid - CFR Cluj, scor 2-2

Petrolul Ploiești - Rapid, scor 1-0

Rapid - Sepsi OSK, scor 2-2

Gloria Buzău - Rapid, scor 1-1

Rapid - Dinamo, scor 1-1

Poli Iași - Rapid, scor 1-2


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel