Fotbal international Richarlison: Terapia mi-a "salvat viața" - Un apel pentru cei care se luptă cu sănătatea mintală
Data publicării:
Atacantul lui Tottenham Hotspur, Richarlison, deschide un dialog important despre sănătatea mintală în sportul de elită, declarând că terapia l-a ajutat să întoarcă foaia într-o perioadă dificilă a carierei sale.

Jucătorul brazilian de 26 de ani a dezvăluit că a atins "un nivel critic", atât pe plan profesional, cât și personal. Dar ajutorul psihologic l-a ajutat să depășească această perioadă dificilă, relatează BBC Sport.

Un semnal pentru a căuta ajutor când este nevoie

Richarlison, care a marcat nouă goluri în ultimele sale 13 meciuri pentru Spurs, are acum șansa de a atinge 50 de selecții pentru Brazilia în meciurile amicale cu Anglia și Spania. El folosește platforma sa pentru a-i încuraja pe alții să caute ajutor specializat atunci când se confruntă cu provocări de sănătate mintală.

"Ca jucător cu o voce activă, le spun oamenilor să caute ajutor," a spus el. "Știm cât de plini de prejudecăți sunt oamenii când spun că sunt în căutare de ajutor [psihologic]. Slavă Domnului că nu mai am prejudecăți. Vorbesc despre asta pentru că mi-a salvat viața.", a declarat fotbalistul.

Presiunile din lumea fotbalului

Richarlison a recunoscut presiunile enorme cu care se confruntă fotbaliștii, atât pe teren, cât și în afara lui. El a subliniat că problemele personale pot avea un impact profund asupra performanțelor sportive, un aspect adesea neglijat de publicul larg.

Lacrimi și regăsire

În septembrie anul trecut, Richarlison a avut o reacție emoțională în timpul unui meci, fiind înlocuit în victoria Braziliei cu Bolivia. El a explicat că lacrimile sale au reprezentat o descărcare a tensiunilor acumulate.

Fostul jucător de la Watford a vorbit și despre impactul pe care l-a avut o accidentare suferită în noiembrie, care l-a ținut în afara terenului timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, după revenire, Richarlison a redescoperit forma de golgheter și a reușit o revenire spectaculoasă în echipa națională.

"Sunt fericit și am reușit să schimb lucrurile" a declarat jucătorul, mulțumit de eforturile sale și subliniind importanța muncii și a perseverenței.


Autorul articolului: Mihai Preda
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Denis Drăguş are un nou antrenor la Trabzonsport

Echipa turcă Trabzonsport are un nou antrenor. Este...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel