Superliga Romaniei Robert Niţă explică haosul de la Rapid şi spune că echipa pare blazată
Data publicării:
Robert Niţă, fost atacant al celor de la FC Rapid, actualmente analist sportiv, a explicat de ce e haos la FC Rapid, în ciuda faptului că Marius Şumudică, preferat de fani, i-a luat locul pe bancă lui Neil Lennon. 

În 6 etape cu Marius Şumudică pe bancă,. Rapid a câştigat 2 meciuri, a făcut 2 remize şi a pierdut alte două partide. Cea mai recentă înfrângere este chiar cea de duminică seară de la Botoşani, în deplasare, scor 0-2. Cu acest rezultat, FC Botoşani a scăpat de ultimul loc în Superligă. 

"Dacă îţi dai seama că nu ai valoare sau nu eşti bine pregătit, măcar ar trebui să îţi doreşti să arăţi ceva. Măcar de nervi, de frustrare că trece adversarul pe lângă tine, că îţi câştigă 5 din 7 dueluri, măcar să îl tragi de tricou. Nu să te duci să dai cu cotul sau nu ştiu ce, dar să bagi o alunecare, cum fac unii jucători la alibi. Din lipsă de potenţă fizică. Rapid ia cartonaşe doar pe ţinere de tricouri, că le place modelul de la echipamentul adversarilor şi nu mai aşteaptă finalul meciului ca să schimbe tricourile. 

Asta e cel mai îngrijorător, că Rapid pare o echipă blazată, pare o echipă mulţumită cu soarta ei. Rapid arată ca o echipă de pluton acum, care este mai aproape de retrogradare decât de playoff, de Petrolul Ploieşti. Sunt 5 puncte diferenţă deja. Pare o echipă căreia îi e frică să joace. 

Clubul şi-a respectat blazonul, le-a creat cele mai bune condiţii. Jucătorii nu au niciun alibi. Nu au niciun motiv să fie nemulţumiţi de ce le oferă clubul. Nu au în momentul de faţă. Clubul şi-a respectat blazonul. Acţionarii au făcut tot ce a depins ca echipa să aibă cele mai bune condiţii de salarizare, cazare, deplasare, etc. 

Eu cred că problema este în altă parte. Problema este la atitudine, la dorinţă. Poate fi şi o problemă de valoare a lotului, de cum a fost structurat lotul. De ce a plecat Funsho liber? A ajuns în Turcia. Câţi fotbalişti români avem noi care joacă peste 60 de minute din meciurile oficiale în Turcia? Nu prea avem. Ataca spaţiile, cerea mingea în profunzime. Nu existau soluţii de ieşit din defensivă, diagonală pe el şi se ieşea cu echipa la centrul terenului. Acum, în afară de Petrila, nu face nimeni asta", a declarat Robert Niţă la Fanatik. 

Cristian Săpunaru a cerut şi el o schimbare de atitudine colegilor 

După meciul cu FC Botoşani, Cristian Săpunaru a făcut apel la colegii săi să se trezească şi a spus că vina principală este a jucătorilor, nu a antrenorului. 

”Am dominat prima repriză, am început a doua repriză și am suferit acel gol printr-o deviere. Am ocazie să fac 1-1, nu facem 1-1, luăm gol pe contraatac și s-a terminat meciul. 

M-am săturat să se întâmple așa și o spun cu sufletul deschis de data asta. Trebuie să ne asumăm și noi jucătorii, prea și-o asumă doar antrenorii, conducerea, e de ajuns. Trebuie să ne asumăm noi jucătorii și să ne trezim din situația asta, pentru că altfel nu vom ieși din asta. Dacă nu ne trezim și nu ne asumăm și să redevenim acea echipă agresivă nu avem nicio șansă. 

Am avut o ședință a noastră (n.r. la final) și am încercat să discutăm și să găsim o soluție de a ieși din această situație”, a spus Cristi Săpunaru.

Rapid este pe locul 12 în Liga 1, cu 13 puncte adunate până acum. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel