Fotbal international Roberto de Zerbi a bătut palma cu Marseille
Data publicării:
Ziarul francez L'Equipe anunţă că italianul Roberto de Zerbi va fi noul antrenor al lui Olympique Marseille. 

Clubul francez de fotbal Olympique Marseille a ajuns la un acord de principiu cu antrenorul italian Roberto De Zerbi, care a pregătit în sezonul trecut echipa engleză Brighton, informează cotidianul sportiv L'Equipe.

De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj, urmează să-şi pună semnătura pe un contract cu o durată de trei ani, după ce reprezentanţii săi vor pune la punct ultimele detalii cu oficialii grupării de pe Stade Velodrome.

Responsabilii lui Olympique Marseille au purtat recent discuţii şi cu Sergio Conceicao, care s-a despărţit recent de FC Porto, dar au optat în final pentru Roberto De Zerbi, după ce tehnicianul lusitan s-a arătat mai ezitant în negocierile cu oficialii francezi.

Olympique Marseille l-a mai avut în vizor pe Roberto De Zerbi şi în urmă cu doi ani, în momentul plecării antrenorului argentinian Jorge Sampaoli, dar a optat în final pentru croatul Igor Tudor.

Tehnicianul italian, în vârstă de 45 de ani, s-a pus de acord cu OM în privinţa unui contact pe trei ani, reducându-şi pretenţiile salariale iniţiale, de aproximativ 10 milioane de euro pe an, subliniază L'Equipe.

Clubul francez trebuie acum să ajungă la o înţelegere şi cu clubul Brighton, de care Roberto De Zerbi este legat în continuare prin contract până în 2026.

Italianul avea o clauză de reziliere în valoare de 13 milioane de euro în contractul său cu Brighton, pe care a redus-o la 6 milioane după discuţiile cu responsabilii "pescăruşilor", în momentul plecării sale, şi pe Olympique Marseille speră să o scadă şi mai mult în urma negocierilor cu englezii, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

pixel