Handbal România are şanse mari la câştigarea EHF European League în 2024. Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila se înfruntă în Final 4. Constantin Din: Fenomen handbalistic în România
Data publicării:
Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila se înfruntă în Final 4-ul EHF European League din acest an. Constantin Din, preşedintele FR Handbal, aplaudă performanţa celor două echipe şi speră ca trofeul european să ajungă în România.

Acesta a punctat prezenţa jucătoarelor străine în cele două echipe, dar transmite că fenomenul handbalistic este în creştere în ţara noastră şi că, indiferent de naţionalitate, jucătoarele pot fi modele pentru generaţia tânără. 

"Bineînţeles că mi-aş dori şi aş fi mult mai mândru dacă aceste rezultate s-ar obţine doar cu jucătoare din România. Faptul că avem două echipe din România calificare în Final4, indiferent dacă sunt jucătoare române sau străine, aceste performanţe nu pot fi decât modele pentru tinerii handbalişti români. E un lucru care ar trebui să ne bucure. Pentru handbalul românesc este un lucru foarte bun, chiar dacă poate în componenţa acestor echipe sunt mai multe jucătoare străine. În România azi este un fenomen handbalistic şi cred că acest fenomen se datorează şi prezenţei unor jucătoare şi jucători de talie mondială. Este un lucru vizibil pentru echipele de copii şi juniori, ei văd că se poate ca o echipă din România să joace o finală a unei cupe europene. E un exemplu clar şi o inspiraţie pentru toată lumea. Eu sunt foarte optimist şi cred că avem şanse să câştigăm cel puţin o cupă europeană anul acesta", a spus Din.

În ciuda străinelor, România e calificată deja la Europene 

În ciuda acestei performanţe, Constantin Din aşteaptă totuşi o reconstrucţie a naţionalei în vederea Jocurilor Olimpice din 2028. 

"Naţionala feminină s-a calificat deja pentru Campionatul European, chiar dacă mai sunt două meciuri de disputat. E un lucru foarte bun, iar acum stafful are ocazia să testeze jucătoare tinere şi să pornim construirea unei noi echipe care să ne aducă o calificare la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice".

Federaţia Română de Handbal nu a decis încă data şi locul de desfăşurare a meciului de retragere al Cristinei Neagu, însă Constantin Din a menţionat că există deja finanţare pentru organizarea acestuia.

"Am avut o discuţie cu Cristina, am stabilit în linii mari ce ne dorim în ceea ce priveşte acest meci de retragere. Din fericire am reuşit să găsim şi finanţare pentru acest meci. Aşa că acest meci va exista, trebuie doar să găsim momentul în care să îl organizăm, pentru că se ştie că sunt multe meciuri, vara aceasta sunt şi Jocurile Olimpice, iar noi vrem să fie un eveniment foarte important cu participare internaţională. Nu am stabilit locul, nu avem cum până nu decidem o dată", a afirmat Din, citat de Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel