Competitii România, argint mondial la Box şi Tenis de Masă, la juniori
Data publicării:
Amalia Ţugui a pierdut finala Campionatului Mondial de Box pentru juniori din Armenia, în timp ce 

Pugilista română Amalia Ţugui a obţinut medalia de argint la cat. 66 kg, duminică, la Campionatele Mondiale de box pentru juniori de la Erevan (Armenia), după ce a fost învinsă în finală de kazaha Aisulu Muhit, la puncte, cu 3-2.

România a încheiat cu un bilanţ de trei medalii, celelalte două fiind de bronz, obţinute de Roccio Trigoş Bucur (cat. 54 kg) şi Eliza Denisa Şopterean (cat. 70 kg), învinse în semifinale. România a participat cu o delegaţie de 18 sportivi, nouă fete şi nouă băieţi, la Campionatelor Mondiale de box pentru juniori (15-16 ani), găzduite de Erevan (Armenia) între 24 noiembrie şi 4 decembrie.

Cele două loturi aveau acelaşi obiectiv, câte 1-2 medalii şi 1-2 locuri cinci, scrie Agerpres.

Sursa: Facebook Federaţia Română de Box

România a luat argintul mondial şi la tenis de masă

Elena Zaharia a obţinut medalia de argint în proba feminin de simplu, duminică, la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori (U19) de la Nova Gorica (Slovenia), după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Man Kuai, principala favorită, cu 4-0 (11-3, 13-11, 11-5, 11-5).

În semifinale, Zaharia trecuse de o altă chinezoaică, Yi Xu, cu 4-2 (11-9, 13-11, 10-12, 11-6, 8-11, 11-9).

Argintul câştigat de Elena Zaharia este cel mai bun rezultat înregistrat de România la Mondialele de juniori, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Sursa: Federaţia Română de Tenis de Masă - Facebook

La individual masculin, Eduard Ionescu a rămas cu medalia de bronz, după ce a fost învins în semifinale de chinezul Ruibo Wen, cu 4-2 (5-11, 18-20, 11-9, 11-8, 11-9, 11-7), după ce a avut 2-0 la seturi.

România a cucerit patru medalii, una de argint (Elena Zaharia la simplu feminin) şi trei de bronz (Eduard Ionescu la individual masculin) şi în probele pe echipe, feminin U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea) şi masculin U19 (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate şi Dragoş Bujor).

La ediţia din 2022, tricolorii au cucerit patru medalii de bronz: Darius Movileanu (U19 simplu masculin), echipa feminină U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Andrea Teglas), echipa feminină U15 (Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea, Andreea Jifcu, Cristina Sîngeorzan) şi Alesia Sferlea (U15 dublu feminin).


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel