Tenis România înfruntă China în Davis Cup. Ce tenismeni români luptă pentru victorie
Data publicării:
Țara noastră va fi reprezentată în Cupa Davis de Filip Jianu, Cezar Crețu, Boitan Adrian, Victor Cornea, Bogdan Pavel și Alexandru Coman.

România și China, duel în premieră în Cupa Davis

Reprezentanții României în competiție

• Filip Jianu (22 ani, ATP 233, București): unul dintre cei mai experimentați jucători ai lotului, cu patru nominalizări în Cupa Davis și un bilanț pozitiv la simplu (3-1).

• Cezar Crețu (23 ani, ATP 296, Iași): a debutat în Cupa Davis în 2023 și a obținut o victorie la simplu la prima sa întâlnire jucată.

• Boitan Adrian (25 ani, ATP 354, Constanța): are deja două întâlniri disputate în Cupa Davis, cu o victorie și o înfrângere la simplu.

• Victor Cornea (30 ani, ATP 93 dublu, Sibiu): joacă a treia întâlnire de Cupa Davis.

• Bogdan Pavel (25 ani, ATP 712/271 dublu, Ștefănești): este la prima convocare în Cupa Davis.

• Alexandru Coman (19 ani, ATP 1291, Craiova): primește a doua convocare în echipa națională.

Tenismenul Cezar Crețu îl va înfrunta pe Yunchaokete Bu în meciul de deschidere al întâlnirii dintre echipele României și Chinei, din Grupa Mondială II a Cupei Davis, care va avea loc vineri și sâmbătă în Sala Polivalentă din Craiova, potrivit tragerii la sorți efectuate joi.

Crețu (292 ATP) nu l-a mai întâlnit până acum pe Bu (113 ATP), prima rachetă a Chinei în această confruntare.

Al doilea meci de simplu de vineri îi va opune pe Filip Cristian Jianu (234 ATP) și pe Yi Zhou (527 ATP), de asemenea o premieră.

Ziua de sâmbătă va începe cu partida de dublu, dintre perechea Victor Cornea/Bogdan Pavel și cuplul Fajing Sun/Rigele Te. Cornea ocupă locul 80 în lume la dublu, Pavel este pe 272, Sun pe 289, iar Te pe 742.

Ultimele două meciuri de simplu se vor jucat între Jianu și Bu, respectiv între Crețu și Zhou, dueluri în premieră.

Dacă vineri meciurile vor debuta la ora 13:00, sâmbătă meciul de dublu este programat de la ora 12:00, suprafața de joc fiind hard - Acryflex-T Standard.

Din lotul României, al cărui căpitan nejucător este Gabriel Trifu mai face parte Gabi Adrian Boitan (364 ATP la simplu), iar din echipa Chinei (căpitan nejucător Di Wu), Aoran Wang (792 ATP la simplu).

România și China nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis.

Spania învinge Cehia, iar italienii obțin victoria în fașa brazilienilor. SUA și Marea Britanie, triumf fără emoții

Italia, Spania, SUA și Marea Britanie au obținut victorii fără emoții, miercuri, în grupele tradiționalei competiții masculine de tenis pe echipe Cupa Davis.

Italia, deținătoarea Salatierei de Argint, a câștigat cu 2-1 în fața Braziliei, la Bologna, dar succesul a fost asigurat după meciurile de simplu, în condițiile în care Jannik Sinner, proaspătul campion de la US Open, nu face parte din echipă.

Spania, condusă de starul Carlos Alcaraz, a învins cu 3-0 în confruntarea cu Cehia, de la Valencia, campionul de la Roland Garros și Wimbledon obținând victoria după abandonul lui Tomas Machac la 1-1 la seturi.

Marea Britanie s-a impus cu 2-1 a Manchester contra Finlandei, Daniel Evans și Billy Harris câștigând meciurile de simplu.

Echipa Statelor Unite a învins Chile cu 3-0 în China, la Zhuhai, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel