Jocurile Olimpice România, şanse mari la a 9-a medalie la JO2024. Programul sportivilor români vineri, 9 august
Data publicării:
Sportivii români concurează la trei discipline vineri, 9 august, la Jocurile Olimpice. Iar şansele la o medalie sunt mari. 

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 9 august, la trei sporturi, haltere, kaiac-canoe şi lupte.

VINERI 9 AUGUST (ora României)


Haltere


20:30 categoria 71 kg feminin: Loredana Toma

Kaiac-canoe sprint


12:30 canoe-1 masculin - 1.000 metri - semifinale: Cătălin Chirilă
14:40 canoe-1 masculin - 1.000 metri - Finala B: Cătălin Chirilă
14:50 canoe-1 masculin - 1.000 metri - Finala A: Cătălin Chirilă (dacă se califică)

Lupte


12:30 categoria 62 kg libere, feminin - optimi: *Kriszta Tunde Incze - Sakura Motoki
13:50 categoria 62 kg libere, feminin - sferturi: Kriszta Tunde Incze (dacă se califică)
20:05 categoria 62 kg libere, feminin - semifinală: Kriszta Tunde Incze (dacă se califică)
* al zecelea meci de pe salteaua B

România, pe locul 14 în clasamentul medaliilor 

Delegaţia Statelor Unite este în continuare lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de joi, a 13-a zi oficială de competiţii, în timp ce România se menţine pe locul 14, scrie Agerpres.

Americanii totalizează 30 de medalii de aur, 38 de argint şi 35 de bronz, fiind urmaţi de China (29-25-19) şi de Australia (18-14-13) etc.

România are opt medalii la JO 2024, trei de aur, patru de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Chirilă: „Mă rog la Dumnezeu să mă țină la fel de proaspăt înainte de cursă”

Originar din Tulcea, canoistul în vârstă de 26 de ani a declarat, miercuri, că pentru el timpul este irelevant, singurul obiectiv fiind să ajungă primul la finiș.

„Timpul este irelevant, să fiu sincer, am mers cu timpi și mai buni decât cel atins aici cu vânt ceva mai mic. Eu nu mă gândesc la timp, e irelevant. Eu sunt campion mondial cu 4 minute și 16 secunde, așa că eu îmi doresc doar să ajung la linia de finiș primul, indiferent de timpul înregistrat. Sunt convins că nici adversarii nu au fost la cote maxime. O să-i analizez astăzi și mâine dar nu o să abuzez de acest lucru, pentru că am de pregătit o nouă cursă. Dar din experiență, știu că nu au vâslit la capacitatea maximă”, a declarat Chirilă.

Semifinala și finala probei de canoe simplu pe 1.000 de metri sunt programate la două ore distanță, un lucru inedit pentru Chirilă, care spune că speră să fie mai rezistent decât adversarii săi.

„Pentru mine va fi diferit, nu am mai vâslit două curse la distanță de două ore. Ultima a fost la Tokyo, în dublu. Mă gândesc că pentru toți adversarii e la fel. Îmi place să cred că am rezistența mai mare decât ceilalți și mă rog la Dumnezeu să mă țină la fel de proaspăt înainte de cursă, pentru că asta este cel mai important. Tactica este sfântă pentru orice sportiv, e nevoie de acea cumpătare, pe care nu am avut-o la cursa asta”, a mai spus acesta.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel