Handbal „Românul trebuie puțin biciuit” pentru a face performanță. Detalii din spatele cortinelor handbalului românesc
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul handbalist Ionuț Săulescu a vorbit despre mentalitatea sportivului român, abordând totodată și subiectul din campionatul Superligii, care i-a vizat pe antrenorul Dorinel Munteanu și jucătorul său, David Maftei.

Invitat la interviurile DCSport, legendarul handbalist român a discutat despre modul de funcționare a sportivilor români, atingând și un subiect sensibil în ultimele săptămâni, în special în fotbalul românesc: relația antrenor-jucător și cum trebuie să fie aceasta, de fapt.

Săulescu: „Știu că sună puțin ciudat, dar cam așa funcționăm noi”

„La noi e problema asta de mentalitate, și îmi asum când spun asta. Românul trebuie puțin biciuit! Ăsta este adevărul, iar eu o spun și acum. Și eu am fost biciuit la timpul meu, românului îi trebuie și un bici, că altfel nu funcționează. Știu că sună puțin ciudat, dar cam așa funcționăm noi.

Totul ține de mentalitate, așa am fost crescuți...”, a spus fostul handbalist Ionuț Săulescu, în exclusivitate pentru DCSport.

CITEȘTE ȘI Dă rezultate biciul în fotbalul românesc? Dorinel Munteanu a explicat ce dorește de la sportivii pe care îi conduce

Acesta a discutat și despre controversa apărută în jurul antrenorului de fotbal Dorinel Munteanu, care și-a tras de tricou un jucător în meciul din Superliga României, Oțelul Galați - Dinamo București (1-1), existând numeroase dezbateri cu privire la gestul tehnicianului. Lumea fotbalului s-a împărțit în două tabere: cei care l-au criticat pe antrenor, respectiv cei care l-au susținut.

Fostul handbalist Ionuț Săulescu este de părere că subiectul care îl privește pe antrenorul oțelar nu a fost nicidecum atât de sever precum nivelul considerabil de mediatizare pe care l-a avut episodul în spațiul public. Săulescu, care a declarat că nu încurajează violența în sport, a spus că nu s-a întâmplat nimic grav între Munteanu și David Maftei, caracterizându-l pe antrenorul dunărenilor ca fiind „energic și sufletist”.

„Noi avem tendința de a face din țânțar armăsar, nu s-a întâmplat nimic”

„Asta există 'de când lumea și pâmântul' (duritatea în relația dintre antrenor și jucători). Nu e de acum, nu doar aici, dar noi avem tendința de 'a face din țânțar armăsar', nu s-a întâmplat nimic. Îl înțeleg pe antrenorul Dorinel Munteanu, el așa procedează și e puțin mai energic - și sufletist. Și atunci el nici nu și-a dat seama probabil, de ce s-a întâmplat, și că ar da (pe sticlă) nu știu cum și că pe nu știu câtă lume ar supăra.

Poate chiar pe jucătorul respectiv nu l-a deranjat, poate e un lucru între ei care se întâmplă și la antrenamente. Nu încurajez, dar a fost o chestie minoră! Iar violența e altceva, asta nu trebuie să fie încurajată pe nicăieri, nu sunt de acord!

Nu sunt de acord să vorbești urât, e josnic, nu poți ajuta un jucător să crească cumva. Mai mult îl bagi în pământ! Jucătorului trebuie să îi dai și puțin zahăr, nu-l poți ține doar în teroare, că n-o să joace nimeni. O să se ducă din rău în mai rău!

Așa, nu te ajută nici pe tine, ca antrenor.”, a mai explicat Săulescu, pentru DCSport.

Ionuț Săulescu a jucat la HCM Constanţa, făcând parte din echipa celebră care a învins Barcelona în Liga Campionilor în 2004, la Steaua, dar și la Dinamo. De asemenea, fostul handbalist are și meciuri la echipa naţională, iar cu selecționata de tineret are în palmares locul 6 la Campionatul European și locul 6 la Campionatul Mondial. 

Interviul integral poate fi vizionat mai jos:

Youtube video image


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel