Fotbal international Rooney, numit noul manager al formației Birmingham City
Data actualizării:
Data publicării:
Wayne Rooney, fostul atacant al echipei Manchester United și fost internațional englez, a fost numit noul manager al echipei Birmingham City din liga a doua engleză, Championship. Contractul său are o durată de trei ani și jumătate, conform anunțului făcut de club, miercuri, transmite Reuters.

Rooney, care a fost antrenor la DC United, îl înlocuiește pe John Eustace, care a fost demis luni, când echipa din Midlands se afla pe locul șase în clasament, la o diferență de 12 puncte față de liderul clar, Leicester City.

"Mi-am construit cariera de antrenor, am ales medii provocatoare pentru a mă pregăti pentru această oportunitate. Este un proiect care îmi conferă un sentiment de scop, și abia aștept să încep", a declarat Rooney într-un comunicat oficial.

"Am o viziune clară despre modul în care vreau să joace echipa, iar eu și staff-ul meu vom depune eforturi susținute pentru a o implementa. Vom crea o cultură a succesului aici, cu o identitate care să aducă suporterii lui Birmingham în picioare."

Rooney va avea sprijinul lui Ashley Cole, fostul său coechipier din echipa națională a Angliei, și al lui John O'Shea, fost coechipier la Manchester United, care își vor menține rolurile de asistenți în cadrul echipelor naționale sub 21 de ani ale Angliei și, respectiv, în echipa națională a Irlandei.

Rooney, în vârstă de 37 de ani, a renunțat la funcția de manager al clubului de Major League Soccer (MLS), DC United, săptămâna trecută, după ce au ratat calificarea în playoff-urile MLS pentru al patrulea an consecutiv.

Înainte de perioada sa la DC United, Rooney a condus echipa Derby County timp de 17 luni, adunând 55 de puncte - suficiente pentru a evita retrogradarea - dar a fost retrogradată în liga a treia din cauza problemelor financiare care au dus la retragerea de puncte.

"Wayne s-a pregătit pentru o oportunitate ca aceasta încă de când și-a început educația de antrenor, în timp ce era încă jucător la Manchester United," a declarat Tom Wagner, președintele și co-proprietarul lui Birmingham. "El și staff-ul său au susținerea totală a Consiliului de Administrație și a tuturor celor din clubul de fotbal."

În calitate de jucător, Rooney a marcat 253 de goluri pentru Manchester United, câștigând cinci titluri de campionat Premier League și, dar și un trofeu de Liga Campionilor cu clubul de pe Old Trafford. De asemenea, a înscris 53 de goluri pentru echipa națională a Angliei.

Birmingham, care a jucat ultima dată în Premier League în 2011, a adunat 18 puncte din cele 11 meciuri disputate până acum. Următoarea partidă este programată în deplasare împotriva echipei Middlesbrough pe 21 octombrie.

Alexandru Negrici
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: birmingham  championship  rooney 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel