Competitii Sami Mihai, care va reprezenta România la proba de BOB de la JOT 2024, vorbeşte despre presiunea rezultatelor
Data publicării:
România şi-a prezentat delegaţia care va merge la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din Coreea de Sud. 

Sportivul Sami Mihai a declarat, vineri, la prezentarea delegaţiei României pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Gangwon, că simte o presiune foarte mare deoarece trebuie să obţină medalia de aur, la fel ca reprezentanţii României la bob la ultima ediţie a JOT din urmă cu patru ani.

"Este un moment foarte special pentru mine, pentru că nu mulţi sportivi au ocazia să participe la o asemenea competiţie. Sunt foarte mândru pentru că am muncit mult pentru rezultatele obţinute până acum. Emoţiile sunt extrem de mari pentru că voi concura în premieră la Jocurile Olimpice de Tineret. Eu sunt optimist pentru că am avut rezultate bune până acum. Este o presiune foarte mare pentru că trebuie să aduc aceleaşi rezultate obţinute în urmă cu patru ani de colegii mei. Visul meu este să concurez la Jocurile Olimpice pentru seniori cu un bob de două persoane", a spus Sami Mihai.

În urmă cu 4 ani, la JOT de la Lausanne, Andrei Nica la masculin şi Georgeta Popescu la feminin au cucerit medaliile de aur în proba de monobob, scrie Agerpres.

Vlad Muşei vrea medalie la sanie



Vlad Muşei, care va reprezenta România la Gangwon în proba de sanie, a afirmat că îşi doreşte să se lupte pentru o medalie. El susţine că este foarte important că îl are alături pe fratele său, Ştefan Muşei, care îi este antrenor.

"Sunt aproape 10 ani şi jumătate între noi. Nu este o diferenţă atât de mare, dar pe plan profesional cred că e o diferenţă de vârstă perfectă pentru performanţă. Datorită fratelui meu m-am apucat de acest sport, de sanie, iar faptul că l-am avut şi îl am alături de mine e foarte important. Sper la o clasare cât mai bună în Coreea, să mă bat pentru o medalie", a explicat Vlad Muşei.

Antrenorul Ştefan Muşei speră ca fratele său să obţină o medalie pentru România: "Noi încercăm să nu facem nicio diferenţă, adică în echipă toţi sportivii sunt la fel. În familia noastră, eu şi fratele meu suntem a doua generaţie de sportivi la sanie. Pentru că şi tatăl nostru şi unchiul nostru au practicat sania, e o tradiţie de familie de 35 de ani. Acum obiectivul meu este să reuşesc cu Vlad ce nu am reuşit eu în cariera de sportiv. Noi sperăm să fim primii care obţinem o medalie pentru România la sanie".

Şi la snowboard ţintim medalie



Reprezentanta României la snowboard, Kata Mandel, îşi doreşte la rândul ei să urce pe podium în Coreea de Sud.

"E foarte important să particip la Jocurile Olimpice de Tineret, sunt mândră să reprezint ţara noastră acolo. Faptul că sunt portdrapel este şi o motivaţie foarte mare pentru mine. Podiumul este obiectivul meu la Gangwon", a precizat ea.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat oficial, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Complexul Olimpic "Sydney 2000" din Izvorani, echipa care va reprezenta România la ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret care va avea loc la Gangwon (Coreea de Sud), în perioada 19 ianuarie - 1 februarie.

Echipa Olimpică Team Romania va fi alcătuită la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia vor concura la nouă discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă: biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard.

Palmaresul României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani) este de 5 medalii: 3 de aur şi 2 de bronz. Acestea au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă - individual îndemânare) - aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţionale) - bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţional) - bronz la JOT Lausanne 2020.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel