Fotbal international Lewandowski ar fi vrut să primească Balonul de Aur în 2020: „Știu că fotbalul funcționează uneori ca politica...”
Şansa lui Horaţiu Moldovan se numeşte, însă, chiar Jan Oblak. Portarul naţionalei Sloveniei a fost adus de la SL Benfica în 2014, pentru 16 milioane de euro, însă acolo nu apărase deloc. Oblak înregistrase doar două meciuri la Lisabona, şi acelea la echipa a doua a celor de la Benfica. Portarul lui Atletico Madrid la acea vreme era Miguel Angel Moya, rămas în poarta echipei lui Simeone după plecarea lui Thibault Courtouis.
Înainte de cele două meciuri la Benfica, Jan Oblak a jucat doar la echipe mai slab cotate. Astfel, în sezonul 2012-2013, acesta a jucat 28 de meciuri pentru Rio Ave, în campionatul Portugaliei, iar cu un sezon în urmă avusese 16 apariţii în tricoul celor de la Leiria. În 2010 şi 2011 a fost legitimat la Beira Mar, respectiv Olhanense, unde nu a jucat niciun meci. Anterior, slovenul jucase un sezon la NK Olimpja Ljublijana, unde a apărat în 34 de partide.
E adevărat că, între timp, Jan Oblak a devenit, din cel mai scump portar transferat vreodată în La Liga (n.r. la acea vreme), unul dintre cei mai buni portari din lume, în competiţie directă cu Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, Marc Andre Ter Stegen, portarul Barcelonei, Manuel Neuer, goalkeeperul lui Bayern Munchen şi Ederson, portarul lui Manchester City.
Şi e important de reţinut şi că Jan Oblak nu l-a avut concurent direct pe post pe Thibaut Courtois la acea vreme, cel care fusese titular incontestabil cu un sezon înaintea venirii sale, când echipa lui Simeone a luat titlul în La Liga şi a ajuns în finala Ligii Campionilor.
Horaţiu Moldovan merge la Madrid, într-adevăr, ca rezervă pentru Jan Oblak, însă nu înseamnă neapărat că nu va apuca să joace deloc, aşa cum a păţit croatul Ivo Grbic, până acum rezervă de lux pe Wanda Metropolitano. Portarul titular al naţionalei României vine dintr-o postură diferită la Madrid, cea de titular la fosta echipă, şi va da totul pentru a juca şi a demonstra. Mai departe, rămâne ca Diego Simeone să îi acorde şanse.
În plus, dacă Jan Oblak are 31 de ani, Horaţiu Moldovan are doar 25, aşadar mai are suficient timp la dispoziţie să îşi îmbunătăţească jocul.
Complexul ale cărui costuri s-au ridicat la 300 de...
FC Barcelona a anunțat...
Al doilea golgheter din UEFA...
Fostul atacant român a jucat...
Tehnicianul catalan Pep Guardiola urmează să ia o...
FC Botoşani a câştigat meciul restant cu FCSB, din tur,...
Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...
Olimpiu Moruţan, fotbalistul...
România a pierdut în faţa...