Superliga Romaniei Săpunaru, back in business. Marius Şumudică face anunţul care îi bucură pe fanii giuleşteni: E mâna mea dreaptă
Data publicării:
Marius Şumudică îl readuce pe Cristian Săpunaru în prim-plan la Rapid, după ce Neil Lennon îl trăsese pe căpitanul din Giuleşti pe linie moartă. 

Cristian Săpunaru nu a fost folosit de Neil Lennon, aceasta fiind una dintre nemulţumirile fanilor la adresa antrenorului nord-irlandez. Ba mai mult, s-a vorbit adesea de un conflict între cei doi, chiar dacă ambele părţi au negat. Tensiunea era, însă, evidentă. Acum, că Neil Lennon a fost demis de Rapid, Cristian Săpunaru are şanse mari să revină în primul XI al giuleştenilor. Anunţul a fost făcut chiar de Marius Şumudică, noul tehnician al vişiniilor. 

"L-am luat în Turcia, a fost cu mine acolo. Este mâna mea dreaptă. I-am şi promis că în viitor va face parte din staff-ul meu, dacă îşi doreşte să prindă experienţă. Apoi, dacă vrea să fie antrenor principal, nu am nicio problemă. Deci Cristi este spiritul Rapidului, este omul care indiferent în ce postură se află îţi dă energia pozitiva. Asta trebuie să facă în continuare. Pentru mine, Cristi Săpunaru este încă jucătorul Cristi Săpunaru. El trebuie să facă eforturi, din toate punctele de vedere, ca această echipă să crească, să ajungă unde îi este locul. Trebuie să intre cât mai repede, să joace. Am înţeles că are nişte probleme medicale, dar dacă sunt suportabile, trebuie să facă sacrificii şi sunt convins că o va face. Şi nu neapărat că a venit Şumudică. Cred că a vrut să o facă şi înainte. Sper, cât de curând, să treacă peste aceste probleme. Toată suflarea rapidistă are nevoie de Săpunaru", a declarat Marius Şumudică. 

Şumudică vrea un Rapid ofensiv 

"Timpul este foarte scurt, vin foarte repede meciurile, în două zile jucăm... Nu vreau să-mi creez un alibi și nici să-mi iau meritele în cazul unui rezultat pozitiv, dar ceea ce vreau e să fac lumea fericită. Să vină din plăcere la stadion, să nu vină pentru Șumudică neapărat, lumea trebuie să vină pentru Rapid, pentru spectacolul din tribune.

Să ne reîntoarcem la spectacolul din tribune care vine în urma unui joc bun. Aici, trebuie să responsabilizez jucătorii, eu să fiu responsabil de lucrul ăsta. Eu trebuie să mă responsabilizez pe mine și pe staff-ul meu, așa încât echipa, de la meci la meci, să crească și să joace un fotbal plăcut ochiului. De asta are nevoie suporterul giuleștean: de fotbal plăcut!

S-au făcut investiții majore, cei doi acționari, domnul Șucu și domnul Angelescu, am spus că așa oameni, să investești într-o vară, în jurul a patru milioane de euro, mie mi se pare o sumă exorbitantă. Nici Copos nu a cheltuit în nicio fereastră de transfer atâția bani! Oamenii aceștia trebuie aplaudați din toate punctele de vedere, iar cei care sunt datori suntem noi, staff-ul, și jucătorii.

La condițiile care sunt aici, scuzați-mă! Eu am antrenat în străinătate în ultimii șapte ani de zile, iar să-ți primești salariul la zi este un lux, iar în momentul de față Rapidului nu îi lipsește nimic - decât performanța. Asta nu este vina nimănui, decât a staff-ului și a jucătorilor. Toată lumea trebuie să înțeleagă că au dat foarte puțin la ceea ce au primit.

Este un lot destul de echilibrat. O să discut cu cei doi acționari și vom stabili ceea ce mai avem nevoie. La televizor e una să vizionezi partida...alta e să mergi pe stadion. Eu am fost la meciul cu Sepsi, nu mi-a plăcut ceea ce am văzut, dar nu mai are niciun sens. Nu mă întorc în trecut, nu vreau să vorbesc despre cine a fost înaintea mea, ce a făcut...Niciodată, indiferent de ce se va întâmpla la Iași sau cu Craiova, nu voi veni să zic că am găsit echipa nepregătită. Din momentul de față trebuie să duc echipa la un nivel și nu contează ceea ce s-a întâmplat în trecut. Viitorul aparține jucătorilor mei, nu neapărat mie! Eu doar pot să îi ajut, fiindcă ei au valoare, este al doilea lot (n.r. - din Superliga).

Sunt dator acestor doi oameni care bagă bani în această echipă și își doresc foarte mult performanță. Pentru mine, ăsta e targetul: să aduc lumea la stadion, lumea să plece fericită de la stadion, să aduc acționarii la stadion împreună cu familiile și să vină ca la un spectacol. Mai departe, sper să reușesc!”, a spus Marius Șumudică.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel