Echipa nationala "Sassuolo are un nou portar, Horaţiu Moldovan". Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio anunţă transferul românului de la Atletico
Data publicării:
Horaţiu Moldovan este tot mai aproape de plecarea de la Atletico Madrid. Portarul român a fost titular în toate meciurile amicale ale madrilenilor în această vară, dar în prima etapă din La Liga a fost trecut din nou pe banca de rezerve, Diego Simeone alegând să îl titularizeze pe Jan Oblak. Asta deşi slovenul venise la antrenamente cu doar o săptămână în urmă. 

"Sassuolo are un nou portar. Va fi Horaţiu Moldovan, care vine sub formă de împrumut de la Atletico Madrid", a anunţat jurnalistul italian Gianluca di Marzio. Împrumutul îi va costa pe italieni aproximativ 300.000 euro, iar aceştia au şi opţiunea unui transfer definitiv, pentru care vor trebui să mai achite aproximativ 700.000 euro. 

Asta înseamnă că Atletico Madrid va face un profit de 200.000 euro cu Horaţiu Moldovan, portar pe care l-au cumpărat de la FC Rapid cu 800.000 euro în iarna anului 2024. Horaţiu Moldovan nu a jucat niciun meci oficial pentru echipa lui Diego Simeone, iar înainte de EURO 2024 a dat de înţeles că îşi doreşte să plece de la echipă. 

"Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, așa pe românește. Nu știu dacă vara asta, pentru că depinde de ce fac la EURO, depinde de ce oportunități apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid”, a declarat Horațiu Moldovan la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

Horaţiu Moldovan, poveste de film. De la rezervă în Liga II la titular în echipa naţională

"Am mai jucat înainte de Rapid la Ripensia un retur, 12-15 meciuri, ceva de genul. La Sepsi nu am jucat deloc. La CFR am crescut, dar nu am jucat deloc. Era Arlauskis, am prins şi Felguieiras. Era greu şi să te antrenezi cu ei. De când am mers la Rapid la Liga 2 s-au schimbat lucrurile. Şi acolo am fost rezervă în primul meci. Dar nici atunci nu au fost primele meciuri prea bune, dar apoi nu se mai termina norocul. Am intrat în playoff, am promovat. 

După ce am promovat, la Rapid se vorbea doar de achiziţie de portar. Nu mai erau alte posturi deficitare. Am avut noroc, dar şi susţinerea lui Victor Angelescu şi a lui Mihai Nădăban, antrenorul cu portarii. Am avut şi şase etape fără gol primit, nu s-a mai pus problema să aducă pe altcineva. După 10 etape, a fost şi selecţia la naţională. Înainte cu 2-3 ani nu jucam nici la Liga 2 şi deodată am ajuns la naţională! Oricum, ca portar, să ajungi să ai evoluţii, trebuie să te bage cineva în teren. Degeaba mă descurcam eu bine la antrenament. Mihai Nădăban a ştiut să mă gestioneze, a ştiut cum să îmi scoată calităţile în evidenţă. L-am avut antrenor şi la juniori. După, am mai ţinut legătura, şi când m-a sunat că vrea să vin la Rapid, am zis imediat da.

Am mers la UTA după pandemie. Eram la Ripensia când a venit pandemia, şi nu s-a mai jucat playout-ul. Am stat cinci luni acasă. S-a jucat doar playoff-ul. Am stat cinci luni acasă şi a fost prima dată când mă gândeam că mă las de fotbal. Aveam 23 de ani. Nu mai merita. Nu aveam oferte nici de la Liga 2. Ca bani, eram pe la 2000-3000 lei pe lună. Şi în pandemie, am fost cu tata la firma lui de instalaţii. Am fost şi l-am ajutat, a început să îmi placă, nu m-am dat la o parte de la muncă. E mult spus că am lucrat cu el, l-am ajutat, i-am dat la mână, am mers după materiale. 

Tata a fost cel mai mare susţinător al meu în momentele de cumpănă, inclusiv financiar. Eu am zis că mă las. Mă sunau echipe la Liga 2, că îmi dau 2500 lei. Şi în gândul meu era că mă duc şi mă chinui, stau 6 luni fără bani, în loc să stau acasă cu tata şi să fac dublu faţă de ce mi se oferea. 

M-a sunat UTA. Mi-e ruşine să zic ce salariu aveam acolo. Am avut 1300 de euro cu tot cu chirie. Deci vreo 800 euro, după ce plăteam chiria. Nu am vrut să merg la UTA, ştiam că eram a treia variantă. Nu voiam să pierd 6 luni la Arad, am zis că mai bine stau la Cluj. Şi s-a rugat tata de mine să mă duc, că mă ajută el financiar. Am ajuns la UTA după cantonament, cu vreo săptămână înainte de campionat. Norocul meu a fost că toţi juniorii au făcut COVID, şi înainte de prima etapă nu mai putea niciunul să joace. Era perioada aia cu 2 juniori în echipă. Laszlo Balint a spus să mă antrenez, dar că nu o să joc prea mult, că el se bazează pe seniori. Şi a fost obligat să mă bage, că nu mai avea juniori, şi eu eram singurul care putea să intre. După 2 meciuri la UTA, am fost la naţionala de tineret, m-a convocat dl Mutu", a declarat Moldovan. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel