Superliga Romaniei Schimbarea adusă de Șumudică la echipa Rapidului, încă de la primul meci pe banca giuleștenilor. Cine revine în „primul 11”
Data publicării:
Noul antrenor al echipei Rapid debutează pe terenul celor de la Poli Iași, în a șaptea etapă a Superligii, vineri seară, începând cu ora 22:00.

Șumudică: „Pentru mine, Cristi Săpunaru este încă jucătorul Cristi Săpunaru”

Căpitanul Cristian Săpunaru nu a fost utilizat de fostul antrenor Neil Lennon, aceasta fiind una dintre nemulțumirile fanilor la adresa tehnicianului nord-irlandez. Mai mult decât atât, s-a vorbit adesea despre un conflict între cei doi, chiar dacă ambele părți au negat. După ce Lennon a fost demis de Rapid și Șumudică i-a luat locul, Cristi Săpunaru revine în echipa de start a giuleștenilor.

„L-am luat în Turcia, a fost cu mine acolo. Este mâna mea dreaptă. I-am și promis că în viitor va face parte din staff-ul meu, dacă își dorește să prindă experiență. Apoi, dacă vrea să fie antrenor principal, nu am nicio problemă. Deci Cristi este spiritul Rapidului, este omul care, indiferent în ce postură se află, îți dă energia pozitivă.

Asta trebuie să facă în continuare. Pentru mine, Cristi Săpunaru este încă jucătorul Cristi Săpunaru. El trebuie să facă eforturi, din toate punctele de vedere, ca această echipă să crească, să ajungă unde îi este locul. Trebuie să intre cât mai repede, să joace.

Am înțeles că are niște probleme medicale, dar dacă sunt suportabile, trebuie să facă sacrificii și sunt convins că o va face. Și nu neapărat că a venit Șumudică. Cred că a vrut să o facă și înainte. Sper, cât de curând, să treacă peste aceste probleme. Toată suflarea rapidistă are nevoie de Săpunaru”, a declarat Marius Șumudică, după instalarea pe banca Rapidului.

Echipe de start

Poli Iași: Collado, Guilherme, Samayoa, Silva, Atanaskoski, Gouet, Gheorghiță, Bordeianu, M. Roman, V. Gheorghe, Kamberi

Rezerve: Ailenei, F. Ilie, Ispas, Ștefanovici, Itu, Miskovic, Carmo Teixeira, Goncalves, A. Ciobanu, A. Popa, Harrison

Antrenor: Tony Da Silva

FC Rapid: Siegrist, Manea, Săpunaru (C), Pașcanu, Braun, Oaidă, Pop, Papeau, Petrilă, Gojkovic, Burmaz.

Rezerve: Aioani - Onea, Iacob, Blazek, Ignat, Jambor, Micovschi, Borza, Mendes, Vulturar, El Sawy, Hasani.

Antrenor: Marius Șumudică

Ce spunea Cristi Săpunaru despre decizia lui Lennon de a nu-l introduce în echipă

„Consider că nu meritam să pierdem. Nu am reușit să înscriem, ei au avut o fază și au marcat. Așa s-a scris istoria meciului. Prima repriză bună, a doua repriză dezastruoasă. Să ai două puncte după trei etape este extrem de puțin. Să pierzi un derby împotriva Petrolului este urât pentru noi, dar n-avem ce să facem. Le-am zis că derby-urile se câștigă cu inima.

N-am ce să discut, eu sunt jucătorul Rapidului, mă pregătesc. Dacă este nevoie de mine voi intra, dacă nu, voi sta pe bancă. Nu simt nimic, asta e. Cum să mă împac cu statutul, mă antrenez și asta e tot.

Mi-a explicat că atunci când o să fie nevoie de mine o să fiu introdus. Este decizia dânsului (n.r. Neil Lennon), el a decis, el răspunde. Singura chestie pe care trebuie să o fac este să mă antrenez”, spunea Cristi Săpunaru, după înfrângerea din deplasare, cu Petrolul Ploiești.

Rezultatele Rapidului, în primele șase etape

UTA Arad - Rapid, scor 1-1

Rapid - CFR Cluj, scor 2-2

Petrolul Ploiești - Rapid, scor 1-0

Rapid - Sepsi OSK, scor 2-2

Gloria Buzău - Rapid, scor 1-1

Rapid - Dinamo, scor 1-1


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel