Handbal Schimbările care trebuie să apară în handbal, pentru ca naţionalele să se califice la Jocurile Olimpice
Data publicării:
Xavi Pascual, fostul antrenor al lui CS Dinamo, a explicat ce trebuie să se schimbe în handbalul românesc pentru ca atât naţionala feminină, cât şi cea masculină, să se califice din nou la Jocurile Olimpice. 

Spaniolul spune că în acest moment, ambele naţionale au în faţă adversari extrem de dificili pentru a ajunge la Olimpiadă, dar şi că unele lucruri trebuie să se schimbe. 

"Pentru echipa națională feminină a României este foarte, foarte dificil să aibă ocazia să joace la Jocurile Olimpice. În opinia mea există, în acest moment, 4-5 echipe care sunt cu un pas în fața tuturor celorlalte. Nu este ușor să treci de meciurile eliminatorii, dar cred că echipa poate avea un viitor extraordinar în față.Pentru echipa masculină este puțin mai dificil. În opinia mea este nevoie să îmbunătățim nivelul ligii naționale, sau să avem în România jucători care să aducă un plus de experiență. Cu siguranță nu este un moment ușor pentru echipele naționale de handbal ale României", a explicat Xavi Pascual, expert Eurosport în emisiunea "Bonjour, Paris!".

"Ce a lăsat Cristina Neagu în urma ei este extraordinar"

Antrenorul spaniol este de părere că jucătoarea Cristina Neagu a lăsat în urma ei lucruri extraordinare şi că echipa naţională ar fi trebuit să profite mai mult de prezenţa ei la lot. 

"În momentul în care o echipă națională are în lot o echipă precum Cristina Neagu, este ceva de care trebuie să profite neapărat. Cred că Cristina este una dintre cele mai bune jucătoare din istoria handbalului și trebuie să reprezinte un exemplu pentru toată lumea. [...] Ce a lăsat Neagu în urma ei este extraordinar. Să fie nominalizată de atâtea ori drept cea mai bună jucătoare de handbal din lume este incredibil. Cred că Cristina nu este respectată doar în România, ci în întreaga lume, fiindcă numele ei este unul cunoscut în toată lumea handbalului", a mai punctat el.

Cristina Neagu s-a retras de la naţională 

"Ce călătorie fantastică! Întotdeauna mi-am dorit să-mi reprezint țara. Și am avut șansa de a face asta timp de 17 ani..de fiecare dată cu mândrie, onoare și responsabilitate. Am jucat și creat amintiri frumoase alături de jucătoare senzaționale și am trăit fiecare moment la intensitate maximă.

Mulțumesc tuturor colegelor și antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului la echipa națională. Mulțumesc fanilor care au fost mereu alături de mine și de echipă. A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei. Am intrat mereu pe teren cu ambiție, spirit de luptă, am râs, am plâns, de tristețe, de bucurie și am dat de fiecare dată tot ce am avut mai bun. Sunt mândră de tot ce am realizat și mai ales recunoscătoare pentru toate emoțiile si sentimentele trăite sub tricolor! Drumul cu echipa națională se încheie aici, dar călătoria mea continuă! Hai, România!", a scris Cristina Neagu pe Facebook.

Neagu a câştigat două medalii de bronz cu echipa naţională a României, la Campionatul European din 2010 şi la Campionatul Mondial din 2015.

A fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii de către IHF de patru ori, în 2010, 2015, 2016 şi 2018, iar în 2015 a fost desemnată şi cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, al cărui golgheter a fost.

Cristina Neagu a făcut parte din lotul echipei naţionale la CM 2023, dar nu a putut juca decât într-un singur meci, cu Germania, în grupa principală. România s-a clasat pe locul al 12-lea la Campionatul Mondial şi a ratat calificarea la turneul preolimpic, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel