Competitii Schiorul Alexandru Oancea, locul 26 la slalom, la JOT de la Gangwon
Data publicării:
Schiorul român Alexandru Oancea a terminat proba de slalpm din concursul de schi alpin de la JOT Gangwon pe locul 26. 

După ce a fost al 44-lea în prima manşă, Oancea a avut o evoluţie mai bună în manşa secundă (al 25-lea timp), încheind la 11 sec 19/100 de învingător, britanicul Zak Carrick-Smith (1:38.61).

La feminin, Ioana Corlăţeanu s-a clasat pe locul 28, la 12 sec 69/100 de medaliata cu aur, austriaca Maja Waroschitz (1:37.49). Românca a avut o evoluţie modestă în prima manşă (locul 41), dar a făcut o cursă mai bună în manşa a doua (locul 27).

Mihaela Alexia Anton a adus, luni, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud), bronz în proba feminină de monobob.

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, 3 de aur şi 3 de bronz. Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă - individual îndemânare) - aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţionale) - bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţional) - bronz la JOT Lausanne 2020.

Echipa Olimpică Team Romania este alcătuită la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia concurează la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie-1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel