Echipa nationala Scrisoarea lăsată de tricolori în vestiarul de pe Allianz Arena după EURO2024 a ajuns la Muzeul Fotbalului German
Data publicării:
La finalul partidei cu Olanda de la EURO 2024, pierdută cu 3-0, tricolorii au făcut curat în vestiarul de pe Allianz Arena din Munchen şi au lăsat o scrisoare organizatorilor, în care mulţumeau pentru modul în care au fost primiţi şi trataţi pe durata turneului final. Acea scrisoare a ajuns acum la Muzeul Fotbalului German. 

"EURO 2024 a fost pentru fiecare dintre una dintre cele mai importante experienţe fotbalistice trăite până acum şi ne bucurăm că scena pe care s-a desfăşurat a fost cea germană. Fiecare meci, fiecare emoţie, fiecare trăire ne-a adus împreună şi ne-a făcut să simţim magia fotbalului. 

Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România şi suntem recunoscători pentru tot ce am trăit în săptămânile petrecute aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european. Mulţumim că ne-aţi făcut să ne simţim ca acasă!", au transmis componenţii echipei naţionale a României. Mesajul a fost scris în limba română, dar şi în limba germană. 

România a părăsit EURO 2024 în faza optimilor de finală, după ce a fost învinsă de Olanda, scor 3-0. Pe Allianz Arena, România a avut două meciuri care s-au încheiat cu acelaşi număr de goluri, asta pentru că în prima etapă a fazei grupelor, tricolorii au învins Ucraina cu 3-0 pe acelaşi stadion. 

Tricolorii au făcut curăţenie după meci în vestiar şi au urmat, astfel, exemplul japonezilor, care au făcut gesturi similare la ultimele ediţii de Cupă Mondială. 

Scrisoarea a ajuns la Muzeul Fotbalului German 

"Gestul naţionalei României după eliminarea de la EURO 2024 a fost unul emoţionant. Echipa a lăsat o scrisoare în vestiarul arenei din Munchen pentru a le mulţumi gazdelor. Acum, scrisoarea şi-a găsit drumul în Muzeul Fotbalului, ca un suvenir interesant al turneului", au transmis nemţii pe Instagram. 

Mircea Lucescu, primul avertisment pentru tricolori după ce a preluat funcţia de selecţioner

"La naţională sunt jucători care pot creşte foarte mult. Performanţa pe care au făcut-o, prezenţa la Campionatul European, le dă dreptul să creadă că pot ajunge şi la Cupa Mondială, de ce nu? Ar fi o performanţă cu totul deosebită. Nu poţi să faci o naţională puternică fără cluburi puternice. E imposibil. Nu poţi să faci o echipă naţională puternică aducând jucători din toate colţurile lumii. Eu mizez şi sper ca nucleul echipei naţionale să apară în campionatul intern. Şi sper ca el să crească pentru că a început o rivalitate pozitivă în tot campionatul, văd o altă generaţie de conducători de club care îşi doresc performanţă. Nu vreau la echipa naţională jucători care vin doar ca să îşi facă imagine, să vină doar pentru un contract mai bun. Nu, vreau jucători care să vină la naţională pentru performanţă", a menţionat tehnicianul, care a precizat că va lucra la prima reprezentativă cu staff-ul fostului selecţioner Edward Iordănescu.

Mircea Lucescu va debuta pe banca naţionalei în Liga Naţiunilor. Acesta i-a luat locul lui Edi Iordănescu, care nu şi-a mai prelungit contractul cu FRF. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel