Fotbal Se retrage de la echipa națională, după sfârșitul EURO 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Campionatul European de fotbal găzduit de Germania a fost câștigat de selecționata Spaniei, scor 2-1, în finala cu formația Angliei.

Giroud se retrage de la echipa națională

Atacantul Olivier Girourd, cel mai bun marcator din istoria „Les Bleus”, a spus „adio echipei Franței”, cu care a participat la Campionatul European de fotbal - EURO - EURO 2024, încheiat duminică în Germania.

„A sosit momentul de temut: acela de a spune adio echipei Franței”, a scris Giroud luni pe contul său de Instagram.

În vârstă de 37 de ani, Olivier Giroud, care va juca la Los Angeles FC în sezonul viitor, a anunțat în luna mai că își va încheia cariera internațională după EURO 2024.

„Am devenit un grup inseparabil de prieteni sub privirea atentă a unui singur om: antrenorul, Didier Deschamps, căruia îi mulțumesc pentru încredere. În ciuda suișurilor și coborâșurilor noastre, mi-a permis să devină golgheterul istoric al Les Bleus, cu 57 de goluri în 143 de selecții (n.r. - 137 conform statisticilor oficiale)”, a subliniat el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivier Giroud (@oliviergiroud)



„Cariera mea în echipa Franței nu a fost întotdeauna o călătorie lină. Am avut îndoieli uneori, am suferit și critici, dar în adâncul sufletului nu am încetat niciodată să cred în asta”, a insistat atacantul.

„Victima” principală a revenirii lui Karim Benzema în selecționată chiar înaintea Campionatului European desfășurat în 2021, Giorud și-a pierdut lotul de titular, iar apoi nu a fost convocat pentru turneul Final Four al Ligii Națiunilor, câștigat de Les Bleus în toamna lui 2021.

„Această echipă a Franței pe care am servit-o timp de 13 ani va rămâne pentru totdeauna gravată în inima mea. Ea este cea mai mare mândrie a mea și cea mai frumoasă amintire a mea”, a asigurat Giroud.

Câștigător al Cupei Mondiale în 2018 și finalist la ediția din 2022, Olivier Giorud a fost aproape de câștigarea titlului european în 2016, când Franța a fost învinsă după prelungiri de Portugalia (0-1) în finala disputată pe Stade de France.

El a devenit golgheterul absolut al selecționatei Franței în 2022, la Mondialul din Qatar, când l-a depășit în statistici pe fostul atacant Thierry Henry (51 de goluri în 123 de selecții).

Performanța lui Giroud pare să nu supraviețuiască însă apetitului feroce al lui Kylian Mbappe, actualul căpitan al echipei naționale, aflat pe locul al treilea în acest clasament, cu 48 de goluri în 84 de selecții, la doar 25 de ani.

După portarul Hugo Lloris și fundașul Raphael Varane, la sfârșitul lui 2022, un alt pilon al grupului pregătit de Didier Deschamps, încoronat campion mondial în 2018 în Rusia, părăsește selecționata Franței.

„Nu a fost întotdeauna ușor pentru Olivier în echipa Franței, dar nu a renunțat niciodată, dând mereu dovadă de seriozitate, profesionalism, combativitate”, a reacționat Didier Deschamps într-un comunicat difuzat de Federația Franceză de Fotbal, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel