Fotbal international Selecţionerii mai multor naţiuni, reacţii după tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. "Nu există grupe uşoare sau meciuri uşoare"
Data publicării:
Au fost trase la sorţi grupele EURO 2024. 

Grupa A este formată din Germania, Scoţia, Ungaria şi Elveţia. Julian Nagelsmann, selecţionerul Germaniei, spune că "nu este o grupă a morţii, dar e una foarte puternică, şi abia aşteptăm să începem". 

"Acum ştim cu cine trebuie să jucăm şi avem şi un meci tare contra Scoţiei în deschidere", a mai declarat managerul german, conform Reuters. 

Steve Clarke, antrenorul Scoţiei, spune că "era clar că urma să fie un turneu extraordinar. Ungaria şi Elveţia sunt echipe bune. Este o grupă foarte bună, echilibrată, cred eu. Ştim cam unde vom sta şi cum ne vom pregăti. Germania să se pregătească, pentru că vor veni mulţi scoţieni". 

"Tragerea putea fi mai uşoară, dar putea fi şi mai grea. Nu există, însă, grupe uşoare sau meciuri uşoare la Campionatul European. Germania este clar echipa cea mai puternică din grupă. Scoţienii sunt puternici fizic iar Elveţia este o forţă de temut", a declarat şi Marco Rossi, selecţionerul maghiarilor. 

Grupa B, "una dintre cele mai dure, dacă nu cea mai dură"

Grupa B este formată din Spania, Croaţia, Italia şi Albania şi se anunţă extrem de spectaculoasă. 

"Dacă nu e cea mai dură grupă, e clar una dintre cele mai dure. Nu o să spun acel clişeu că toate meciurile vor fi complicate, dar e clar că avem o grupă care ne va face să luptăm la cel mai înalt nivel", a declarat Luis de la Fuente, antrenorul Spaniei. 

Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei, spune, însă, că "este cu siguranţă cea mai dificilă grupă. Dar noi ne ştim obiectivul: să avansăm din faza grupelor". 

Luciano Spalletti, pe de altă parte, spune că "tragerea putea să meargă mai bine. Faptul că am fost în urna a patra ne-a făcut să realizăm că am avut echipe bune înaintea noastră, dar nimic nu ar trebui să ne distragă de la faptul că suntem Italia. E greu să facem predicţii. E o grupă grea. Croaţia e o echipă puternică, experimentată. Spania? Oricui îi place acest sport trebuie să îl joace. Altfel, se pierde plăcerea". 

Anglia îşi ştie obiectivul

Grupa C e formată din Slovenia, Danemarca, Serbia şi Anglia. Selecţionerul danez Kasper Hjulmand spune că "danezii pot începe să îşi cumpere bilete pentru trei meciuri fantastice şi noi putem începe să muncim". 

Gareth Southgate afirmă că "obiectivul ştiut de toată lumea este ieşirea din grupe. Nu ştim ce va fi. Ne uităm la Serbia, care are un atacant precum Mitrovic, deci nu putem face presupuneri. Suntem încântaţi să fim la acest turneu. Ştim care sunt aşteptările, dar suntem obişnuiţi cu meciurile mare. Sperăm ca suporterii noştri să aibă parte de seri magice". 

Franţa şi Olanda nu sunt mulţumite că vor juca una împotriva celeilalte

În grupa D se vor înfrunta câştigătoarea playoff-ului A (Polonia, Ţara Galilor, Finlanda sau Estonia), Ţările de Jos, Austria şi Franţa. 

"Este dificil pentru toată lumea. Preferam să nu picăm cu Franţa, poate nici Franţa nu îşi dorea să joace cu noi. Jucăm des împreună şi e frumos să mai ai şi alţi adversari. Dar trebuie să acceptăm situaţia. Obiectivul nostru este să câştigăm turneul", a declarat Ronald Koeman. 

"Va fi clar dificil. Înfruntăm Olanda... am câştigat ambele meciuri din calificări cu ei, dar prezenţa lor aici ne face grupa mai grea. Am înfruntat şi Austria în ultima ediţie de Liga Naţiunilor şi e clar că nu a fost uşor. Nu ne cunoaştem încă ultimul adversar, dar ştim că avem o grupă dificilă", a declarat şi Didier Deschamps. 

Belgia, Slovacia, România şi câştigătoarea playoff-ului B (Israel, Bosnia, Ucraina, Islanda) se înfruntă în grupa E. 

"Românii ar trebui să fie alături de echipa naţională. Echipa lor naţională a început să îi convingă că are potenţial şi valoare. Au reacţionat, au răspuns prezent. Îi aşteptăm la EURO, pentru ca împreună să scriem istorie", a declarat Edi Iordănescu. 

În final, Grupa F le are pe Turcia, câştigătoarea playoff-ului C (Georgia, Grecia, Kazahstan, Luxemburg), Portugalia şi Cehia. 

"În ceea ce îi priveşte pe adversari... e ceva periculos. Faptul că Cehia nu are selecţioner încă e un mister pentru noi. Turcia şi-a câştigat grupa, cu Croaţia şi Ţara Galilor. Au un nivel ridicat, sunt foarte competitivi", a declarat Roberto Martinez, selecţionerul Portugaliei. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel