Echipa nationala Selecţionerul Lituaniei îl "înţeapă" pe Mircea Lucescu, după ce s-a plâns de starea gazonului din Kaunas
Data publicării:
Edgaras Jankauskas, selecţionerul Lituaniei, a reacţionat după ce Mircea Lucescu s-a plâns de starea gazonului de pe stadionul din Kaunas, unde se va disputa meciul dintre Lituania şi România din Liga Naţiunilor, şi a adus aminte de gazonul din Ghencea, de la meciul tur. 

„Nu știu cum se va desfășura meciul, având în vedere cum se prezintă terenul. Nici la București nu a fost cel mai bun teren, dar calitatea meciului a fost mai bună decât a terenului. Să sperăm că va fi la fel, dar cu un rezultat mai bun pentru noi.

Gertmonas ne-a ceva informații, dar am studiat bine naționala României. Nu cred că vom avea parte de surprize. Trebuie să oprim seria de înfrângeri. România are jucători de mare calitate. Orice poarte înscrie. Defensiva e foarte puternică, iar portarul are mare experiență.

E o echipă de top, care vine după un parcurs bun la EURO. E o națională tare, cu jucători care evoluează la cluburi importante. Va fi un test pentru noi și vom încerca să dăm tot ce avem mai bun.

Am pus probleme în tur, dar la final nu ne-am ales cu nimic. Am simțit că meritam mai mult decât am obținut”, a spus Edgaras Jankauskas la conferința de presă.

Mircea Lucescu a evidenţiat mai mulţi jucători ai Lituaniei 

„Mă aștept la un meci foarte dificil, repet, e o echipă cu calități fizice deosebite, un popor de sportivi, jucători înalți, puternici, rapizi, bine pregătiți fizic. Poate că tehnica lor nu e la cel mai înalt nivel, dar din punct de vedere al omogenității sunt o echipă de alt nivel, sunt jucători care se sacrifică, nu cedează în dueluri individuale. O echipă care știe să folosească pase lungi, fazele fixe, astea sunt calitățile lor. Eu am admirat spiritul de dăruire al acestei echipe, asta e calitatea principală.

Jucătorii care s-au remarcat în echipa Lituaniei sunt acum în străinătate, la Celje, în Japonia, la Istanbulspor, sunt 5-6 jucători care joacă la echipe destul de bune. Gineitis de la Torino este un jucător de mare perspectivă și cred că e unul dintre cei care va ajunge la o echipă superioară lui Torino. Cel mai complicat aspect al acestei deplasări este echipa adversă, se pregătește bine, iar noi încercăm să câștigăm această grupă jucând toate meciurile la cel mai înalt nivel”, a spus Mircea Lucescu înainte de Lituania – România.

România are 3 victorii din tot atâtea meciuri în Liga Naţiunilor, 9 goluri marcate şi doar 1 primit, chiar de la Lituania. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

Echipa nationala Daniel Pancu, eliminat de pe teren în România - Elveția

Selecționerul echipei naționale de tineret a României a...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dan Alexa spune că David Maftei joacă în Liga 1 datorită lui Dorinel Munteanu. Nu a vrut să comenteze gestul antrenorului

Agerpres

Rareş Pop i-a dat mesaj lui Marius Şumudică imediat după România U20 - Cehia U20

Agerpres

George Puşcaş, criticat în termeni duri după Cipru-România 0-3. A fost numit "dezastru viu" de Cornel Dinu

Agerpres

Vali Ţicu, semnal de alarmă la Petrolul. "Nu putem vorbi de viitor"

pixel