Tenis Serena Williams a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul gâtului
Data actualizării:
Data publicării:
Câștigătoarea a 23 de titluri de Mare Șlem trece printr-o perioadă delicată, după ce a fost supusă unei operații.

Serena Williams, supusă unei intervenții chirurgicale la gât

Serena Williams se află într-o perioadă de recuperare după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist de la nivelul gâtului. Fosta tenismenă, în vârstă de 43 de ani, a anunțat vestea pe rețelele sociale, miercuri, spunând că i-a fost îndepărtat un chist branhial benign „de dimensiunea unui grepfrut mici”. Ea a încheiat mesajul însoțit de o fotografie pe patul de spital, cu mesajul „totul este bine”.

Williams, care a câștigat 73 de titluri în circuitul WTA și aproape 100 de milioane de dolari în cariera sa de tenismenă, a spus că a descoperit o umflătură la gât în luna mai și că medicii i-au transmis că intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea acesteia este opțională.

Ea a spus că a evitat intervenția chirurgicală până când chistul a început să crească, iar echipa sa medicală i-a recomandat îndepărtarea pentru că acesta s-ar fi putut infecta: „Mă simt atât de recunoscătoare și norocoasă că totul a decurs bine și, cel mai important, că sunt sănătoasă”, a spus ea.

Williams a câștigat 23 de titluri de Mare Șlem la simplu și a fost clasată pe locul 1 în lume timp de peste 300 de săptămâni. Ultima sa apariție în competițiile oficiale a fost la US Open 2022, potrivit Reuters.

Serena Williams a întâmpinat numeroase dificultăți și în contextul primei sale nașteri, care a avut loc în septembrie 2017. După ce a născut o fetiță sănătoasă, americanca s-a confruntat cu o serie de complicații severe. Ea a dezvoltat o embolie pulmonară, afecțiune gravă în care un cheag de sânge blochează artera pulmonară.

După ce a fost externată din spital, Williams a continuat să se confrunte cu probleme de sănătate, inclusiv dureri toracice și respirație greoaie, care au persistat și au dus la alte intervenții chirurgicale.

Totuși, Serena Williams a reușit să treacă de greutățile întâmpinate după naștere, calificându-se în patru finale de Grand Slam, două la US Open, pierdute în fața japonezei Naomi Osaka (2018) și a canadiancei Bianca Andreescu (2019), respectiv două la Wimbledon (pierdută clar cu Simona Halep în 2019, dar și cu australianca Ashleigh Barty în 2021).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare

Turnee WTA Jaqueline Cristian, învinsă în optimile de la Ningbo

Românca nu a profitat de șansa de a juca în optimi, în...

Turnee WTA Încă o mămică revine în circuitul WTA

În ultimii ani, numeroase sportive au revenit pe...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii înainte de duelul cu U Cluj. A recunoscut că sunt întârzieri salariale la unii jucători, dar anunţă că nu există pericolul depunctării

pixel