Superliga Romaniei Serhan Cetinsaya, investitorul turc de la Petrolul, dezamăgit de managementul de la Ploieşti. "Mentalitate de amatori"
Data publicării:
În vară, investitori turci au venit la Petrolul, iar la Ploieşti lumea începea să se gândească deja la revitalizarea echipei. A fost adus antrenor Mehmet Topal, se vorbea de stabilitate financiară şi chiar de cupe europene. Visul investiţiilor s-a năruit, însă, repede. În doar câteva luni, turcii şi-au retras sprijinul financiar, iar acum explică de ce. 

Serhan Cetinsaya dă vina pe Claudiu Tudor, preşedintele celor de la Petrolul, pentru situaţie.

"Managementul clubului are o mentalitate de amatori. A durat ceva până am primit răspunsuri la întrebările pe care le-am avut. Clubul a fost administrat într-un mod amator. Aș descrie mediul de acolo ca fiind unul haotic și confuz.

Impactul nostru cred că a fost evident. Deși bugetul a rămas același, cu mutările pe care le-am făcut, clubul a urcat până pe 4. Petrolul are al doilea cel mai mic buget din Superliga României. Noi am respectat pe toată lumea, dar respectul nu a fost reciproc. Clubul este într-o situație foarte rea din punct de vedere financiar. Noi n-am avut legătură cu plecarea lui Copilu. Aveam planuri solide pentru perioada de transferuri și pentru viitor, dar nu ni s-a oferit mediul unde să putem face ca totul să fie dus la îndeplinire. Cred că cei responsabili pentru eșecul proiectului nostru de la Petrolul sunt Claudiu Tudor și Paul Pintilie", explică Cetinsaya, conform Digisport.

Turcii de la Petrolul au vrut prima dată să meargă la U Cluj 

"Iubesc fotbalul. Voiam de mult timp să investesc. Nu am avut un motiv anume pentru a veni în România, să spunem că am venit întâmplător aici. Ne-am concentrat mai întâi pe U Cluj pentru că arăta mai mult ca o corporație. Nu am reușit acolo, apoi Petrolul ne-a contactat și așa ne-am îndreptat spre ei. Cu U Cluj nu ne-am înțeles asupra unor detalii financiare. În momentul în care a apărut o oportunitate rezonabilă de investiție, ne-am îndreptat atenția spre Petrolul. Am vrut să lucrăm în România pentru că echipele din Superliga au acces mai ușor la pozițiile care trimit în Europa", a mai spus acesta. 

"Regret că ne-am implicat la Petrolul"

"Nu ne-am primit banii investiți înapoi. Clubul este într-o situație foarte proastă din punct de vedere financiar. Regret că ne-am implicat la Petrolul, ca să fiu sincer. Poate vom mai lucra în România, mă voi gândi la asta în viitor. Și autoritățile locale ne-au tot pasat. Au fost multe promisiuni, dar nu s-a întâmplat nimic la Ploiești. La Cluj, U primește 4 milioane pe an de la oficialitățile locale. La Ploiești, au dat 100 000 și 65 000 au mers înapoi la ei drept chirie pentru stadion. Nu și-au ținut promisiunile. Eu sunt străin. Nu pot să lucrez așa, dacă nu am susținerea despre care mi se spune inițial", a completat investitorul turc. 

În ciuda problemelor financiare, pe plan sportiv Petrolul merge bine.

După 16 etape, Petrolul e a 3-a în Liga 1, cu 26 de puncte, doar 4 sub liderul U Cluj și unul în spatele lui Dinamo.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Florentin Pera, anunţ despre Cristina Laslo: Nu mai putea fi convocată, a transmis Federaţiei că se retrage de la naţională

Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

România nu scapă de Kosovo! Un nou duel între două reprezentante ale țărilor

Sursa: Agerpres

Bianca Bazaliu spune că naţionala României e la început de drum. Cum se vede conflictul Pera - Laslo în vestiar

pixel