Echipa nationala Shaqiri laudă publicul de pe Arena Naţională, după România - Elveţia 1-0
Data publicării:
România a învins Elveţia cu 1-0 pe Arena Naţională, în ultimul meci al fazei calificărilor la EURO 2024. 

"În viaţă în general trebuie să te aştepţi la orice, iar în fotbal nu ştii niciodată dinainte ce se poate întâmpla. România a făcut o campanie de calificare bună şi merită în totalitate să fie pe primul loc. Adversarii au câştigat şi astăzi, aşa că îi felicit. Poate vom fi în aceeaşi grupă la turneul final şi ne vom întâlni din nou. Da, mi-ar plăcea, de ce nu? Jucătorii români sunt competitivi şi îmi place să joc împotriva lor. 

Nu pot să spun că România a fost azi echipa mai bună, pentru că a jucat pe contraatac. Noi am avut posesia, ne-am creat ocazii mai multe, dar pe acest stadion cu aceşti suporteri fanatici e dificil. Şi dacă nu înscrii, adversarul te prinde pe contraatac. România a reuşit să marcheze, iar apoi s-a apărat foarte bine", a declarat Xerdan Shaqiri după meci. 

50.224 de suporteri au fost pe Arena Naţională la meciul dintre România şi Elveţia. Tricolorii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Denis Alibec. 

Murat Yakin a dat vina pe... ghinion 

"Meciul de azi l-am abordat la victorie, am ales tactica potrivită, ne-am creat ocazii de a marca, numai că şi de această dată ne-a lipsit norocul. Meciul cu România de la Lucerna l-am dominat cu autoritate... şi atunci şi acum noi am jucat fotbal. Noi am avut mai multe ocazii, în timp ce adversarii doar una şi a marcat. Asta nu înseamnă că România nu joacă un fotbal frumos. Nu contează dacă joci un fotbal spectaculos dacă nu marchezi. Azi ne-am creat dublul ocaziilor adversarului, dar ne-a lipsit acel instinct de 'killer' în faţa porţii. 

Ştiam de la începutul campaniei că nu putem să vorbim despre 10 victorii din 10 meciuri. Nu trebuie să fim cu nasul pe sus niciun moment. Prin prisma statisticilor ştiam că suntem favoriţi în grupă, dar nu mi-am permis niciodată să spun despre un adversar că este o echipă mică. Cu siguranţă ar fi trebuit să facem mai mult în această campanie, ceea ce ne-a lipsit au fost golurile. Pentru că dacă nu înscrii, nu ai cum să câştigi", a declarat Murat Yakin la conferinţa de presă după meci. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala
Tagurile articolului: fotbal  murat yakin  romania  romania-elvetia  xerdan shaqiri 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel