Tenis Simona Halep are motive să fie supărată, după cazul de dopaj al lui Sinner. Ce crede legendarul McEnroe despre situația în care este implicat italianul
Data actualizării:
Data publicării:
Actualul lider ATP, Jannik Sinner, a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, dar nu a fost suspendat.

Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greșeli sau neglijențe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, cu ocazia turneului de la Indian Wells.

Un tribunal independent a acceptat explicația jucătorului italian, conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

McEnroe: „Pot cu ușurință să înțeleg de ce ar fi supărată”

John McEnroe, fost tenismen și actual expert Eurosport la US Open, s-a declarat surprins de situația în care este implicat italianul Jannik Sinner.

Americanul a fost întrebat dacă Simona Halep ar trebui să se simtă neîndreptățită în urma gestionării rapide a cazului lui Sinner, în comparație cu lupta pe care a trebuit să o ducă sportiva română, de aproape doi ani, pentru a putea să revină în tenis.

McEnroe a spus că o înțelege pe Halep, în condițiile în care cele două cazuri asemănătoare au fost rezolvate complet diferit.

„În primul rând, cred că în ambele cazuri a durat procesul prea mult. Cu Sinner se pare că s-a întâmplat în martie, acum suntem în august. Pare că durează mult pentru toată lumea. Apoi, în cazul Simonei... Nu știu detalii despre niciun caz. Nu știu ce au găsit în cazul Simonei și al lui Jannik. Dar pot cu ușurință să înțeleg de ce ar fi supărată. Nu încape îndoială. Totul a durat câțiva ani și i-a dăunat cariera.

Se pare că, pentru moment, nu va fi nicio suspendare pentru Sinner. Încă încerc să-mi dau seama ce se întâmplă. Nu sunt doctor, nu știu... Spun că s-a găsit o cantitate mică a acelei substanțe în organismul lui. Dar nu știu ce înseamnă mult”, a spus John McEnroe.

„Cazul lui Sinner a fost cea mai mare surpriză a anului. A venit de nicăieri. Nu e ca și cum arată ca Hulk Hogan. Te întrebi cum s-a întâmplat. Pare o nebunie!

Iar când jucătorul de pe locul 1 pățește asta e șocant. Nu știu ce se va întâmpla mai departe. Unii jucători vor fi mai înțelegători, alții poate vor fi supărați. Și nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă era alt jucător în locul lui”, a mai spus americanul.

McEnroe a discutat și despre favoriții la câștigarea ultimului turneu major al sezonului, mai ales că mulți dintre jucători au participat și la Jocurile Olimpice de la Paris, dintre care finaliștii Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, actualul număr 2, respectiv număr 3 mondial. În ceea ce îl privește pe liderul ATP, retragerea de la JO 2024 a reprezentat o decizie de bun augur, de vreme ce italianul a cucerit turneul Masters 1000 de la Cincinnati, în urmă cu trei zile.

„Mereu analizăm situația să vedem când Novak își va pierde motivația, când nu va mai putea din punct de vedere fizic. Acea finală de la Jocurile Olimpice i-a întărit statutul de cel mai complet jucător. Poate cel mai bun. Asta spune multe. E uimitor. Se pare că pentru mulți dintre jucătorii care au fost la Jocurile Olimpice a fost foarte greu. Au trecut de la zgură la iarbă la zgură. Va fi interesant să vedem cine va avea cea mai multă energie pentru a câștiga, atât fizic, cât și emoțional. Va fi un turneu foarte deschis.”, a mai spus McEnroe, potrivit gsp.ro.

 

Barbara Schett ia mai mulți jucători în calcul la cucerirea trofeului US Open

Despre cine este favorit să câștige US Open a vorbit și fosta jucătoare de tenis Barbara Schett, în exclusivitate pentru DCSport.

„În ceea ce privește turneul masculin, îl avem pe Jannik Sinner în vârf. Tocmai a câștigat turneul de la Cincinnatti. Dar îl avem și pe Novak Djokovic, un specialist al turneelor de Grand Slam, are deja patru - cinci titluri de US Open. Și cred că el joacă mereu cel mai bun tenis la Grand Slam-uri.

În al treilea rând, îl avem pe Carlos Alcaraz, care a câștigat două din ultimele trei Grand Slam-uri. Rămâne de văzut cum a digerat înfrângerea de la Jocurile Olimpice contra lui Djokovic, dar și înfrângerea cu Gael Monfils, despre care a spus că a fost cel mai prost meci din cariera lui. 

Pe tabloul masculin e foarte interesat. Mai sunt Zverev, Musetti, tenismenii tineri care vin cu entuziasm. Avem multe lucruri frumoase la care să ne așteptăm”, a declarat experta Eurosport, Barbara Schett. 

Interviul a fost facilitat de Eurosport.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel