Jocurile Olimpice Simona Radiș, printre sportivii care semnalează proasta calitate a medaliilor de la Paris: „Arată de parcă ar avea câțiva ani și cineva n-a avut grijă de ele”
Data publicării:
Canotoarea Simona Radiș a semnalat, la rândul său, proasta calitate a medaliilor primite în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Simona Radiș: „Nu mi-a fost mare surpriza când am văzut că cea de la Tokyo arăta mult mai bine decât acestea două”

Campioana olimpică de la Tokyo și actuala medaliată cu aur și argint la Paris, Simona Radiș, a povestit că medaliile primite în cadrul Jocurilor Olimpice din capitala Franței sunt mult mai slab calitative decât cele fabricate de către japonezi, în urmă cu trei ani.

Declarațiile canotoarei vin după ce un sportiv american s-a plâns că medalia de bronz câștigată la JO 2024 este de proastă calitate și că suprafața ei s-a deteriorat rapid.

De menționat este faptul că organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 și Monetăria din Paris, care a fabricat medaliile pentru sportivi, s-au angajat să înlocuiască orice medalie care va fi deteriorată, ca urmare a plângerii sportivului de peste Ocean. Astfel, se pare că sportiva din România are șansa ca medaliile deteriorate să-i fie înlocuite.

„Sunt grele (n.r. - medaliile de aur și argint cucerite la JO Paris), aproximativ 500 - 550 de grame doar una. Cred că se și vede (n.r. - arată medalia de aur). Ea este foarte zgâriată, da. Și pe aceasta se văd urmele (n.r. - arată medalia de argint). Nu știu de ce, că nu ar fi trebuit să arate în acest fel acum, pentru că sunt abia câștigate, noi. 

Când am ajuns acasă cu ele, primul lucru făcut a fost să iau medalia de la Tokyo și să o compar cu acestea și să văd dacă așa este și aceea sau nu. Nu mi-a fost mare surpriza când am văzut că cea de la Tokyo arăta mult mai bine decât acestea două.

Să ne înțelegem, că a trecut prin același proces. A ajuns pe la emisiuni, a trecut prin mână în mână, plimbată, dusă, pusă în sacoșă sau geantă, scoasă. Nu a fost mai protejată decât acestea de la Paris și arată mai bine. Cele de la Paris arată de parcă ar avea câțiva ani și cineva n-a avut grijă de ele. Dacă era suflată cu aur, s-a dus aurul de pe ea (n.r. - râde)”, a declarat Simona Radiș, potrivit OrangeSport.

Simona Radiș a obținut două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, respectiv una de argint, alături de Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin, și una de aur, ca parte a echipajului feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Victoria Ștefania Petreanu).

CITEȘTE ȘI Canotajul românesc are viitor! 13 echipaje din țara noastră, prezente la Campionatele Mondiale din Canada

CITEȘTE ȘI Sportivii români medaliați la Paris, premiați de către Ion Țiriac. Sabrina Voinea, considerată ca fiind câștigătoare

Americanul Nyjah Huston a primit o medalie nouă

Desenate de Casa Chaumet (grupul LVMH), fabricarea celor 5.084 medalii de aur, argint și bronz a fost încredințată Monetăriei din Paris, iar fiecare dintre acestea cuprinde o mică bucată din Turnul Eiffel, provenită din stocurile companiei care exploatează monumentul parizian.

Americanul Nyjah Huston, care a încheiat pe locul 3 la skateboard street, pe 29 iulie, s-a plâns după câteva zile de proasta calitate, conform afirmației sale, a medaliei sale de bronz, care „a început să se exfolieze și pare mai degrabă că ar fi trecut prin război” conform unor mesaje publicate pe rețelele de socializare și preluate de media.

Într-un comunicat publicat după declarațiile lui Huston, Comitetul organizator al JO 2024 a precizat că „a luat la cunoștință de pe rețelele de socializare că unui sportiv i s-a deteriorat medalia la câteva zile după înmânare”. „Medaliile sunt obiectele cele mai dorite de la Jocurile Olimpice și cele mai prețioase pentru sportivi. Toate medaliile deteriorate vor fi înlocuite de Monetăria din Paris și gravate identic”, au transmis organizatorii.

Fiecare medalie are un diametru de 85 mm, 9,2 mm grosime, cu greutăți diferite: 529 g pentru aur, 525 g pentru argint și 455 g pentru bronz.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel