Gimnastică Simone Biles, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Gimnasta americană a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

Biles, o nouă prezență la Jocurile Olimpice

Americanca Simone Biles, marea vedetă a gimnasticii artistice, s-a calificat oficial duminică la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august), unde speră să strălucească, la trei ani după dezamăgirea de la Tokyo.

La 27 de ani, cvadrupla campioană olimpică de la Rio, în 2016, a dominat selecțiile americane de la Minneapolis, desfășurate într-o atmosferă incendiară.

Cea mai titrată gimnastă din istorie (23 de titluri mondiale, patru olimpice) a parcurs un drum lung pentru revenirea la Jocuri, după coșmarul de la Tokyo din 2021, unde a renunțat la mai multe probe, fiind victima unor „twisties” (pierderi de reper în spațiu), înainte de a vorbi despre problemele sale de sănătate mintală.

Biles a stat departe de sport multe luni și a revenit în competiție abia în august 2023, existând îndoieli cu privire la dorința sa de a merge la Paris. Vedeta a oferit însă răspunsul duminică, după ce a recâștigat titlul mondial la individual compus în toamnă, la Anvers (Belgia), și titlul național în urmă cu trei săptămâni.

„Știam după Tokyo că nu am terminat”, a asigurat câștigătoarea selecțiilor Statelor Unite cu 117,225 de puncte.

Simone Biles va fi însoțită la Paris de Suni Lee, campioana olimpică en titre, care a avut o revenire emoționantă, după ce a depășit două maladii renale care aproape că i-au pus capăt carierei.

„Întotdeauna am fost înconjurată de oameni care nu au renunțat niciodată”, a spus Lee, înainte de a izbucni în lacrimi în cursul unei ceremonii de selecție orchestrată ca un adevărat show.

Jordan Chiles, medaliată cu argint pe echipe la Tokyo, alături de Biles și Lee, va fi prezentă la rândul ei în capitala Franței, la fel ca și campioana olimpică en titre la sol, Jade Carey, și tânăra Hezly Rivera (16 ani).

„Iubesc aceste fete și o să am grijă de ele la Paris”, a promis Biles, acum cea mai vârstnică membră a echipei SUA, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare

Gimnastică Simone Biles, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnasta americană a reușit să se califice la Jocurile...

Gimnastică România, campioană europeană la gimnastică ritmică

România a luat titlul european la gimnastică ritmică la...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Facebook SC Oțelul Galați

Oțelul Galați transferă un jucător de 19 ani

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Sursa: Agerpres

Dinamo înfruntă CFR Cluj în prima etapă, iar Andrei Nicolescu avertizează. "Suntem un pic în urmă faţă de ce prognozasem"

Captură Oţelul TV

Cristian Munteanu, mesaj de forţă înainte de startul Ligii 1 pentru Oţelul. "Important e cum terminăm, nu cum începem"

pixel