Jocurile Olimpice Singura naţională a României calificată la Olimpiadă e cea de Polo. "Nu mergem doar să fim prezenţi, nu e suficientă calificarea"
Data actualizării:
Data publicării:
Echipa naţională de polo masculin pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Alexandru Matei, preşedintele Federaţiei de Polo, a transmis obiectivul poloiştilor la Paris. 

Alexandru Matei a participat la Jocurile Olimpice şi în calitate de jucător al naţionalei, în 2012, la Londra. 

"De fiecare dată când mă gândesc la Jocurile Olimpice și la faptul că am participat acolo, mi se face pielea de găină. Oricând, cu oricine vorbesc, și de 10 ori pe zi dacă o fac, de 10 ori mi se face pielea de găină!

Pentru că e inimaginabil... Gândește-te că poți să mergi în acel sat olimpic, unde te întâlnești cu toți sportivii participanți la Jocurile Olimpice, de la toate sporturile, poți să stai de vorbă cu Kobe Bryant, poți să stai de vorbă cu Novak Djokovic, poți să stai de vorbă cu Maria Sharapova. De exemplu, noi am stat de vorbă cu Maria Sharapova.

Poți să stai de vorbă cu cei mai mari sportivi din lume, pe care nu-i vezi decât la televizor. Iar asta e în afara bazinului, în afara competiției", spune Alexandru Matei. 

Alexandru Matei a spus obiectivul naţionalei la Paris 2024

"5-8! Același pe care l-am declarat și către Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Am fost parte din acea întâlnire cu Comitetul Tehnic de la COSR, în care am prezentat planul de pregătire, iar în acel plan de pregătire am declarat locurile 5-8.

Am fost întrebat: 'Oare este ok, e fezabil?'. Din punctul meu de vedere, este extraordinar de greu, dar nu mergem niciodată să facem figurație. Nu mergem doar să fim prezenți, nu e suficientă doar această calificare. Una care, într-adevăr, e senzațională.

Dar nu mergem acolo doar pentru chestia aceasta. Vom încerca să depășim rezultatele de la ultimele două ediții de Jocuri Olimpice: în '96 locul 11, în 2012 locul 10... Acum îmi doresc foarte mult să intrăm între primele opt”, a mai declarat Alexandru Matei pentru GSP.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Stiri To Neil or not to Neil

Nord-irlandezul Neil Lennon a semnat cu FC Rapid şi va fi noul antrenor al...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel