Liga Campionilor Situaţie ciudată în finala Ligii Campionilor. Borussia Dortmund ia mai mulţi bani dacă pierde meciul cu Real Madrid
Data publicării:
Borussia Dortmund va avea mai mult de câştigat din punct de vedere financiar dacă va pierde finala Ligii Campionilor, decât dacă o va câştiga. 

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a eliminat Paris Saint-Germain, cu o dublă victorie, scor 1-0, şi va înfrunta Real Madrid pe Wembley, pe 1 iunie. 

Nemţii au însă de înfruntat un paradox. Dacă vor pierde finala, vor câştiga mai mulţi bani decât dacă o vor câştiga. 

Câştigătoarea Ligii Campionilor primeşte din partea UEFA un bonus financiar de 20 de milioane de euro, în timp ce pierzătoarea primeşte 15 milioane de euro. 

Borussia Dortmund are, însă, de primit de la Real Madrid suma de 25 de milioane de euro dacă "galacticii" câştigă în acest sezon Liga Campionilor. Astfel, dacă va pierde, Borussia Dortmund va totaliza un premiu de 40 de milioane de euro. 

"Dortmund este în finală pentru că merită, noi suntem în finală pentru că merităm. În acest moment al competiției, oricine este acolo merită, nu este corect să alegi, sperăm că va fi un meci mare. Pe Wembley, împotriva lui Dortmund... va fi ceva ciudat, nu-mi vine să cred. Abia aștept", a spus Bellingham, potrivit TNT Sports. 

"Este o seară magnifică pentru clubul nostru şi sunt foarte mândru de echipa mea, stafful şi pentru întregul club. La capătul cele două meciuri, am meritat să ne calificăm în finală, după ce am câştigat de două ori împotriva unei astfel de echipe şi am reuşit să nu încasăm gol de două ori în faţa unei astfel de forţe", a subliniat Edin Terzic la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de pe Parc des Princes.

Săptămâna trecută, pe teren propriu, Niclas Fullkrug a adus victoria germanilor, iar la meciul de marţi fundaşul Mats Hummels a fost cel care a trimis mingea în plasă, pentru a cincea oară în cariera sa în Liga Campionilor, la peste unsprezece ani de la precedenta sa reuşită în această competiţie.

Edin Terzic a recunoscut şi că echipa sa a avut şansă la şuturile parizienilor care au lovit barele porţii (şase în total, în cele două manşe), dar acum visează la un obiectiv şi mai important, câştigarea trofeului Champions League, pentru a doua oară în istoria clubului din Dortmund.

"Va fi o noapte foarte scurtă. Urmează să sărbătorim, este un lucru grozav că ne-am putut califica în finală, dar ne dorim să realizăm ceva şi mai mare şi mai este încă un drum lung. Indiferent de adversara noastră, finala va fi un meci extrem de dificil, dar a mai rămas un singur meci, iar într-un meci orice este posibil, am dovedit-o", a conchis Terzic, conform Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Liga Campionilor

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel