Fotbal Situaţie incredibilă în Liga 2. Adversarele Corvinului vor merge la TAS, dacă hunedorenii primesc drept de promovare în acest sezon
Data publicării:
Corvinul Hunedoara mai are cel puţin un meci de disputat în preliminariile Conference League, însă nu are linişte. Adversarele hunedorenilor din Liga 2 vor să meargă la TAS, dacă echipa antrenată de Florin Maxim va primi drept de promovare. 

"Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”. Este vorba despre o structură sportivă de drept privat ale cărei baze sunt puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara", transmiteau cei de la Corvinul Hunedoara înainte de debutul în Europa League.

"Ne dorim ca parcursul european actual Corvinului să fie cât mai lung. (Pentru cine nu ştie, Corvinul a obţinut licenţa UEFA din postura de club de drept public, statut care îi permite să joace în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998). Imediat după ce vom încheia parcursul european (care, repetăm, ne dorim să fie cât mai lung), vom depune toate documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I", mai spuneau hunedorenii.

Adversarele Corvinului din Liga 2 vor să meargă la TAS 

Jurnalistul Silviu Tudor Samuilă spune că hunedorenii ar putea fi împiedicaţi să promoveze chiar de către adversarele din Liga 2, şi nu pe teren. 

"Ascultaţi-mă ce ştiu eu. Eu ştiu că mai multe cluburi din Liga 2 se vor duce la TAS împotriva Corvinului! Deci, mai multe cluburi pun mână de la mână şi se vor duce la TAS să conteste dreptul de promvoare al Corvinului.

Eu ştiu că mai multe cluburi au discutat deja varianta asta. Au discutat-o deja conducătorii între ei. Aşteptăm după colţ şi după ...", a dezvăluit Silviu Tudor Samuilă la Prima Sport.

Răzvan Burleanu dădea asigurări că FRF va face totul pentru ca hunedorenii să poată lupta la promovare 

”Trebuie să recunoaștem că suntem impresionați de parcursul Corvinului Hunedoara din ediția precedentă din Cupa României și de calificarea în turul doi preliminar din Europa League.

Ca urmare a inechității determinate de prevederile legislației interne, aceeași prevedere care nu permite clubului Steaua București să promoveze, Comitetul Executiv a luat decizia astăzi de a amâna primele două etape ale Corvinului Hunedoara din noul sezon astfel încât clubul să își poată schimba forma de organizare dacă se va opri în turul trei din Conference League înainte de începerea competiției.

Dacă clubul va continua seria rezultatelor pozitive în Europa, atunci ne vom așeza din nou la masa cu reprezentații clubului și cei din UEFA”, a spus Răzvan Burleanu.

Corvinul Hunedoara a fost învinsă de Astana pe teren propriu, scor 1-2, în prima manşă a turului III preliminar al Conference League, şi are şanse minime de calificare în playoff-ul competiţiei. Cu toate astea, şanse există încă, iar elevii lui Florin Maxim vor merge în Kazahstan pentru a se bate la calificare. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel