Jocurile Olimpice Sofia Polcanova, declaraţia zilei după ce a bătut-o pe Bernadette Szocs la JO2024
Data publicării:
Bernadette Szocs a fost eliminată în optimile turneului de simplu de tenis de masă de către Sofia Polcanova, miercuri, cu scorul de 4-0 la seturi. Austriaca a oferit declaraţia zilei după meci. 

”Ambele am fost foarte emoționate. Se vede când joci. Ne-am dorit amândouă să câștigăm și e mereu greu să joci contra ei. Este o prietenă foarte, foarte bună a mea.

Am fost în România de multe ori să mă antrenez, așa că am dormit în apartamentul ei. Nu am putut să fiu fericită pentru victorie, pentru că îmi părea rău pentru ea.

Sigur, e păcat că ne-am întâlnit în această fază a competiției”, a declarat Sofia Polcanova, potrivit Krone.

Szocs a fost a cincea favorită a probei, în timp ce Polcanova, jucătoare născută la Chişinău, a fost cap de serie numărul 15.

Polcanova, care s-a impus în 36 de minute, a câştigat aurul la Europenele din 2022, atât la simplu, cât şi la dublu feminin, iar la mixt a luat bronz. La ultimele două ediţii ale concursului Europe Top-16 a jucat finala.

Pe lângă acest loc 9 la simplu, Bernadette Szocs mai are în palmares la JO 2024 un loc 5 la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

România a încheiat participarea în probele individuale din turneul de tenis de masă şi va continua în întrecerea pe echipe, la feminin, tricolorele urmând să joace contra Indiei, pe 5 august, în optimile de finală, scrie Agerpres.

Ce a declarat Bernadette Szocs după înfrângerea în faţa Polcanovei 

"Ne cunoaştem de foarte mult timp, a fost un meci strâns, toate seturile au fost foarte strânse. De data asta a fost mai bună ca mine, trebuie să accept situaţia şi trebuie să mă focusez în continuare pe ceea ce mi-a mai rămas. Nu mi-a mers jocul aşa cum mi-am propus, în plus ea a făcut mai puţine greşeli decât mine, asta a făcut diferenţa", a declarat Szocs.Gălăgia din sală a deranjat-o pe Bernadette Szocs 

"Nu e uşor să joci în acelaşi timp cu un francez (n.r. - la o altă masă), pentru că se făcea galerie din sală şi era greu să ne concentrăm. Am încercat să mă concentrez, dar era un pic aiurea, pentru că în timpul punctului se ţipa şi se făcea galerie. Dar nu asta este scuza pentru că am pierdut. Trebuie să accept că astăzi a fost mai bună decât mine", a completat jucătoarea română.

Szocs a precizat că în continuare se va concentra pe proba de echipe, deşi are un regret că nu a reuşit la simplu: "Acum a mai rămas proba pe echipe. O să mă concentrez pe ceea ce a mai rămas şi, Doamne, ajută!, să reuşim să câştigăm. Bineînţeles că este un regret în inima mea, pentru că ştiu că pot mai mult".

Elisabeta Lipă a consolat-o pe Bernadette Szocs 

"După cele două victorii de pe tabloul de simplu, astăzi, Bernadette Szocs a cedat în fața Sofiei Polcanova, din Austria. Berni a pierdut meciul cu scorul 0-4 (10-12, 4-11, 11-13, 9-11), iar acum se concentrează pe meciurile pentru echipe, ce vor debuta pe 5 august, de la ora 21, contra Indiei. Mulțumim pentru toate eforturile tale și îți dorim succes și în meciurile viitoare! Nu întâmplător ești printre primele 16 jucătoare de la Jocurile Olimpice!", a scris Elisabeta Lipă pe Facebook. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel