Competitii Sorana Cîrstea și-a pierdut speranța în politicieni: „Nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român”
Data actualizării:
Data publicării:
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, prezentă la festivitatea în cadrul căreia medaliații olimpici de la Paris au fost premiați cu mașini de omul de afaceri Ion Țiriac, a reiterat esența mesajului său publicat la începutul lunii august, privind dificultățile sportivilor români.

Cîrstea: „Sportul înseamnă suferință, înseamnă ani de zile de chin”

„Am fost extrem de emoționată, mai întâi când a cântat imnul, apoi au fost acele imagini (n.r. - de la JO de la Paris), iar eu știu ce înseamnă sportul de performanță. Sportul înseamnă suferință, înseamnă ani de zile de chin. Iar la noi în țară să faci sport este extrem de greu. Mă bucur enorm de mult pentru această inițiativă a domnului Ion Țiriac de a-i răsplăti acești sportivi absolut minunați. Ei au dus numele României acolo unde în mod normal nu ar ajunge”, a spus Cîrstea.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 34 de ani, supusă unei intervenții chirurgicale la călcâiul stâng, a venit în cârje la evenimentul de la Țiriac Collection din Otopeni.

„Am opt zile de la operație și îmi este greu, pentru că sunt o persoană foarte activă. Acum, în mare parte a zilei, trebuie să stau cu piciorul ridicat în sus. Mai am 10 zile de stat în cârje, apoi încep recuperarea și în șase săptămâni ar trebui să pot să mă întorc pe teren ușor-ușor. Iar apoi în trei-patru luni să pot să fiu competitivă.

M-am chinuit foarte mult cu această accidentare care a apărut în februarie, apoi am jucat mult cu ea pentru că am încercat totul pentru a nu ajunge la operație. Însă am simțit că vreau să mai joc și că pot face în continuare lucruri frumoase în tenis. Eu momentan mi-am înghețat clasamentul, iar planul este să pot juca la Australian Open, pentru că voi avea drept de joc începând cu 7 ianuarie. Simt că mai pot și îmi doresc să mai joc. De aceea am fost nevoită să fac acest pas complicat”, a precizat Sorana Cîrstea, numărul 40 mondial.

Sorana Cîrstea: „Nimeni nu mai are așteptări de la politicieni sau de la statul român”

„Eu cred că nimeni nu mai are așteptări de la politicieni sau de la statul român. Cred că singura speranță a sportului românesc este legată de sponsorii privați, așa cum se întâmplă și cu fundația Ion Țiriac. Sunt oameni care vor să facă ceva pentru sportul românesc și sper eu că vor fi mai mulți care vor dori să se implice”, a mai spus jucătoarea de tenis.

Cîrstea, care a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește condițiile umilitoare de antrenament din România după medaliile cucerite de David Popovici la Paris, a menționat că nu înțelege această reticență a conducătorilor români de a investi în sport.

„Sportul este cel mai bun PR care ar putea exista pentru o țară și nu înțeleg această reticență de a investi în sport. În viitor, după ce mă voi retrage, voi lupta pentru acest lucru, pentru a se investi mai mult în sport, voi încerca să fac tot ceea ce pot pentru acest lucru. Sper eu ca măcar oamenii de afaceri cu posibilități să încerce să ajute mai mult sportul”, a mai precizat ea.

CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu a găsit soluția la problemele investițiilor sportive din România. Răspunsul ministrului la adresa declarațiilor lui David Popovici

„Jucătorii de tenis sunt privilegiați, nu vreau să vorbesc despre acest sport pentru că, într-adevăr, părinții se chinuie puțin la început, dar după aceea dacă ajungi în top, începi să câștigi. Însă sunt atâtea sporturi unde muncești zeci de ani, iar la final de carieră te alegi cu o medalie și atât. Eu vorbesc doar în calitate de sportivă, dar sunt extrem de mulți oameni deștepți în această țară care pot face anumite lucruri, trebuie doar să se organizeze și să considere sportul o prioritate națională”, a adăugat Sorana Cîrstea.

Pe 1 august, jucătoarea de tenis a postat un mesaj pe contul său de Instagram, după medaliile obținute de tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris, în care afirma că sportivii români sunt „folosiți în scop de câștiguri politice” în condițiile în care condițiile de antrenament din țară la orice disciplină sunt „deplorabile” și „umilitoare”. CITEȘTE AICI MESAJUL INTEGRAL TRANSMIS DE CĂTRE SORANA CÎRSTEA POLITICIENILOR ROMÂNI

Postarea jucătoarei de tenis venea atunci la doar 12 ore după semnalul de alarmă tras de înotătorul David Popovici, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris, referitor la condițiile de antrenament ale sportivilor români. Acesta declara la Paris că ar vrea ca medaliile sale de aur și bronz să aducă mai multe investiții în infrastructura sportivă, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel