Jocurile Olimpice Sorana Cîrstea spune lucrurilor pe nume! Sportiva le bate obrazul politicienilor români: „Toți se bucură și se mândresc, condițiile de antrenament sunt deplorabile”
Data actualizării:
Data publicării:
Cunoscută ca fiind una dintre cele mai vocale și directe sportive din România, Sorana Cîrstea nu s-a abținut să transmită un mesaj dur clasei politice din țara noastră, care se mândrește cu reușitele campionilor români de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportivii români se confruntă cu numeroase obstacole în drumul lor către calificarea la cele mai mari competiții ale lumii, iar câștigarea unei medalii olimpice de către reprezentanții României la Jocurile Olimpice poate fi considerată, într-o anumită măsură, un miracol, luând în calcul lipsa infrastructurii sportive din țara noastră.

Se poate spune că dorința și munca depusă de către sportivii români reprezintă singurele aspecte care determină succese în cadrul competițiilor de cea mai mare anvergură, momentele de succes fiind preluate imediat de către politicienii români, felicitându-i pe aceștia și folosindu-le imaginea în scop propriu.

Tenismena română Sorana Cîrstea, în vârstă de 34 de ani, a răbufnit pe rețelele sociale, transmițând un mesaj dur și concis tuturor politicienilor care utilizează emoțiile determinate de către sportivii români, succese venite în urma muncii lor asidue.

Sorana Cîrstea: „Suntem folosiți în scop de câștiguri politice”

„Toți se bucură și se mândresc în momentul în care un sportiv român atinge o performanță. Din păcate, de 30 de ani nu se investește și nu se creează niciun fel de condiție pentru sportul românesc.

Am ajuns să ne bucurăm și să trăim extazul din excepții, din unice performanțe nefirești. La fiecare întrecere suntem 'David' împotriva lui Goliat. Țări mult mai mici sau mai puțin dezvoltate decât a noastră au înțeles faptul că sportul este cea mai bună carte de vizită prin care un popor își creează o identitate la nivel global.

În ceea ce privește orice sport din România, condițiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Este o mândrie momentul în care un sportiv român câștigă o medalie la Jocurile Olimpice sau atinge un rezultat bun la un Grand Slam, aducând o bucurie de nedescris la nivel național.

Însă aceste rezultate reprezintă cel mult 1%, mai exact ceea ce se vede. Ceea ce nu se vede este ascuns, existând zeci de mii de povești crunte care stau în spatele acestor rezultate.

Nu cerem, dar suntem folosiți în scop de câștiguri politice. După toate pozele și felicitările, toți dispar și se mai întorc abia după 4 ani, când mai are loc o nouă 'anomalie' fericită.”, a spus Sorana Cîrstea.

CITEȘTE ȘI Discurs manifest al lui David Popovici la adresa politicienilor: „Acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta”

„De la mediul politic nu mai avem așteptări de mult timp”

„Din păcate, de la mediul politic nu mai avem așteptări de mult timp, pentru că au trecut 35 de ani și tot ce mai există sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privați, care răsar timid și le mulțumim pentru acest singur sprijin.

În acest paragraf nu vorbim despre tenis, noi fiind privilegiați în comparație cu 99% din atleții din România. Noi ne descurcăm într-un fel sau altul, astfel că ceea ce încerc să punctez reprezintă celelalte zeci de federații.

Suntem o țară mare, cu o barcă mică, iar în câțiva ani (nu decenii) o să ne rămână doar un colac de salvare. Nu mă aștept să se schimbe ceva, însă având câteva mii de meciuri cu steagul României pe tabelă, consider că am câștigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume.

Aș încheia prin a repeta că nu solicit nimic personal, dar nu mă feresc să spun că le mulțumesc tuturor sportivilor din acea barcă și a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundați din cauza condițiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader!”, a încheiat Cîrstea, pe Instagram.

Până în acest moment, România a reușit să obțină două medalii de aur, prin reușitele lui David Popovici la proba de 200 metri liber, respectiv canotorii Marian Enache și Andrei Cornea în proba de dublu vâsle masculin, o medalie de argint, câștigată de perechea Simona Radiș și Ancuța Bondar la proba de dublu vâsle feminin și o medalie de bronz, la proba de 100 metri liber, cucerită tot de Popovici.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel