Superliga Romaniei Sorin Cârțu, cu tunurile pe japonezul Takuto Oshima de la Universitatea Craiova
Data publicării:
Mijlocașul japonez Takuto Oshima a marcat primul său gol în Superliga, restabilind egalitatea în meciul dintre „U” Cluj și Universitatea Craiova (1-1).

Ultimele rezultate ale Universității Craiova nu sunt văzute cu ochi buni de către Sorin Cârțu, care nu se abține în a-i critica pe elevii lui Constantin Gâlcă. Cârțu a declarat că evoluția lui Takuto Oshima, în ultimul meci al echipei oltene cu „U” Cluj, scor 1-1, nu a fost deloc una îmbucurătoare.

Venit la echipă în vara acestui an, japonezul a înscris pentru prima dată în campionatul de fotbal al României, restabilind egalitatea (min. 68) în meciul cu liderul clasamentului. Totuși, lui Sorin Cârțu nu i-a plăcut prestația niponului.

Cârțu: „Samurai fără spiritul ăla de sacrificiu. El ne face seppuku nouă”

„Am rezerve mari pentru că unii jucători nu ies în evidență. Să nu-mi spuneți acum că Oshima a ieșit în evidență că a tras, nu e golul lui, ăsta e autogol, să recunoaștem că așa e bine. Samurai fără spiritul ăla de sacrificiu. Samuraiul era ăla care ori murea ori îl omora pe ăla. El ne face seppuku nouă.

Ne sinucidem, vorba aia. După mine, mie îmi place Screciu ca fundaș central și singurului minus este înălțimea, nu are înălțimea unui fundaș central. După mine, fundașul central trebuie să aibă de la 1,88 metri în sus. Să aibă și tehnicitate și mobilitate articulară, așa văd eu un minim.  De aici se poate discuta despre un fundaș central într-un fotbal de performanță”, a declarat Sorin Cârțu.

El a continuat laudele la adresa lui Vladimir Screciu, spunând că jucătorul în vârstă de 24 de ani are calități foarte bune pentru postul de fundaș central.

„Screciu este un jucător cu viteză, foarte bună, determinantă pentru un fundaș central și mai ales într-un fotbal românesc în care nu prea găsești așa atacanți de mare viteză. Nu prea văd așa la echipele noastre atacant din ăsta pe care să nu poți să îl dovedești în ceea ce înseamnă deplasarea lui sau viteza.

Da, bun, vrei să joci cu el mijlocaș, eu m-am gândit întotdeauna la Badelj, s-ar fi trebuit să se riște mai mult cu el, să i se fi dat mai multe meciuri și mult mai multă atenție”, a mai spus Sorin Cârțu, potrivit Fanatik.

După 10 etape disputate, Universitatea Craiova se clasează pe locul 4, cu 16 puncte, în timp ce „U” Cluj a acumulat deja 22 de puncte, consolidându-și poziția de lider în Superliga.

Meciul următor al oltenilor va avea loc pe teren propriu, luni, 30 septembrie, în fața Unirii Slobozia, începând cu ora 21:00.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel